Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Pia Nyholm

Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Pia Nyholm

Denna artikel är ett svar, på min en-fråge-intervju-serie, av Pia Nyholm (grundare till Balansekonomi, fantastiskt inspirerande människa och coach), på frågan vad hon skulle gjort annorlunda om hon visste det hon vet idag och behövde göra om sin resa?

För det första så är jag oerhört tacksam för min resa, i framgång och motgång, och jag vill inte ha något ogjort. Trots när jag reflekterar och inser att jag inte alltid har fattat de smartaste besluten, fegat ur eller alldeles för snabbt kastat mig in i saker som jag inte har en aning om. Och misslyckas totalt. Det är från min förmåga att lära från misstagen, fått kompetens och erfarenhet av vad jag upplevt som gör att jag i dag kan vara stolt över mig själv och känna mig levande och nyfiken på livet.

Om jag hade all den kompetens och erfarenhet som jag i dag har och skulle få göra om resan är naturligtvis en hisnande tanke, vad skulle då bli möjligt? Jag skulle skilt mig tidigare.Jag skulle ha lyssnat på min mamma mer när jag var 25 år, då jag vid den åldern tyckte att jag var världsvan. Jag skulle ha tagit mig an tidigare i livet det som faktiskt berör mig djupt och engagerar mig mycket, dvs stödja och bidra till andra människors växt. Jag skulle troligtvis vara en bättre mamma. Jag skulle ha slutat att vara ett offer för omständigheterna tidigare.

Affärsmässigt så skulle jag ha lärt mig mer om marknadsföring, lärt mig fler språk och rest mer tidigare. Jag skulle ha satt mig in i trender och vilken betydelse de stora svängningarna gett för betydelse på värdens finanser. Jag skulle ha lärt mig mer av historian för att dra egna slutsatser om framtiden. Jag skulle ha sett värden från ett mer övergripande perspektiv och inte fokuserat så mycket på mina egna behov.

Vilka resultat det skulle ha gett kanske varit följande. Jag arbetar med klimatfrågor i Bryssel. Jag är en erkänd författare. Jag har skänkt pengar till en skola i Uganda. Jag äger ett sommar hus i Thailand. Jag får cashflow genom fastigheter runt hela världen. Jag äger företag. Jag utbildar och coachar i det som jag själv har lärt mig.

Ja, Jan detta är mitt bidrag.
Ha en bra helg

Pia Nyholm
Vd Balansekonomi AB

Läs gärna andra personers svar på samma fråga här!

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök