Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Roger Jensen

Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Roger Jensen

Denna artikel är ett svar, på min en-fråge-intervju-serie, av Roger Jensen, på frågan vad han skulle gjort annorlunda om han visste det han vet idag och behövde göra om sin resa?

Roger är en fantastisk person och nära vän, med fingrarna i många syltburkar – allt från investerare till butiksägare cch sjukgymnast – för att inte nämna f.d. professionell bordtennisspelare… En människa som sina ringa 32 år har massor av erfarenhet… :-)

Jag skulle vilja inleda mitt lilla inlägg med en historia.

Tre gudar diskuterar var de ska gömma ”the greatest power”.

 • Vi gömmer den i det djupaste havet.
 • Människan är smart hon kommer lära sig att simma ner dit.
 • Vi gömmer den på det högsta berget.
 • Människan är smart hon kommer att ta sig högre än så.
 • Jag vet en bra plats. Vi gömmer den i människan själv.
 • Bra ide, där kommer hon aldrig att leta.

När jag under en kurs i personlig utveckling hörde denna historia för många år sedan. Den fick mig att tänka efter. Olika frågor poppade upp så som:

 • Varför är man rädd för att lyckas?
 • Varför är man rädd för vad andra ska tycka?
 • Varför är man rädd för att misslyckas?
 • Varför ger man omständigheter makten att hindra en från att nå dit man vill?
 • Varför är men inte den underbara personen man kan vara?

Jag har alltid varit väldigt målmedveten och envis. Det har lett till att jag förr eller senare nått mina mål, motgångarna har varit få. Men ändå har självtvivel och negativa tankar varit ofrivilliga kamrater på resan.

Skillnaden är att jag blivit medveten om dem och lärt mig att hantera dem lite bättre. Som det så fint heter är det resan som är det fina och jag är där jag är idag för att jag fattat beslut jag fattat. Slutsatsen är att jag inte skulle göra något annorlunda.

Allt vi gör eller ändrar får konsekvenser som ringar på vattnet. Då jag tycker att jag kommit en bra bit på vägen och önskar fortsätta från just där jag är idag skulle jag inte göra något annorlunda.

Läs gärna andra personers svar på samma fråga här!

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök