Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? - Roger Jensen
Sök:

Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Roger Jensen

Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Roger Jensen
Den här artikeln publicerades 2009-02-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Denna artikel är ett svar, på min en-fråge-intervju-serie, av Roger Jensen, på frågan vad han skulle gjort annorlunda om han visste det han vet idag och behövde göra om sin resa?

Roger är en fantastisk person och nära vän, med fingrarna i många syltburkar – allt från investerare till butiksägare cch sjukgymnast – för att inte nämna f.d. professionell bordtennisspelare… En människa som sina ringa 32 år har massor av erfarenhet… :-)

Jag skulle vilja inleda mitt lilla inlägg med en historia.

Tre gudar diskuterar var de ska gömma ”the greatest power”.

 • Vi gömmer den i det djupaste havet.
 • Människan är smart hon kommer lära sig att simma ner dit.
 • Vi gömmer den på det högsta berget.
 • Människan är smart hon kommer att ta sig högre än så.
 • Jag vet en bra plats. Vi gömmer den i människan själv.
 • Bra ide, där kommer hon aldrig att leta.

När jag under en kurs i personlig utveckling hörde denna historia för många år sedan. Den fick mig att tänka efter. Olika frågor poppade upp så som:

 • Varför är man rädd för att lyckas?
 • Varför är man rädd för vad andra ska tycka?
 • Varför är man rädd för att misslyckas?
 • Varför ger man omständigheter makten att hindra en från att nå dit man vill?
 • Varför är men inte den underbara personen man kan vara?

Jag har alltid varit väldigt målmedveten och envis. Det har lett till att jag förr eller senare nått mina mål, motgångarna har varit få. Men ändå har självtvivel och negativa tankar varit ofrivilliga kamrater på resan.

Skillnaden är att jag blivit medveten om dem och lärt mig att hantera dem lite bättre. Som det så fint heter är det resan som är det fina och jag är där jag är idag för att jag fattat beslut jag fattat. Slutsatsen är att jag inte skulle göra något annorlunda.

Allt vi gör eller ändrar får konsekvenser som ringar på vattnet. Då jag tycker att jag kommit en bra bit på vägen och önskar fortsätta från just där jag är idag skulle jag inte göra något annorlunda.

Läs gärna andra personers svar på samma fråga här!


Den här artikeln publicerades 2009-02-13 klockan 13:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.