Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? - Lisa Moraeus
Sök:

Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Lisa Moraeus

Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Lisa Moraeus
Den här artikeln publicerades 2009-01-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Denna artikel är ett svar, på min en-fråge-intervju-serie, av Lisa Moraeus (fantastiskt duktig coach), på frågan vad hon skulle gjort annorlunda om hon visste det hon vet idag och behövde göra om sin resa?

Jag har tänkt på din fråga.

Mitt spontana svar är att jag inte kan komma på någonting jag skulle ha gjort annorlunda.

Det är så lätt att tänka: varför har jag inte fattat det här förut? Jag som har lagt ner så mycket tid och pengar på coachutbildning, böcker och kurser om personlig utveckling, att arbeta med en egen coach, resor till andra världsdelar… varför upptäcker jag hela tiden nya områden som jag känner mig vilsen inom? Är det för att jag har gått dåliga kurser, läst dåliga böcker och anlitat dåliga coacher?

Då påminner jag mig själv om att vända mig om och se tillbaka längs vägen jag har vandrat hittills. Jag är så tacksam över all hjälp jag fått och stolt över alla de berg jag har bestigit.

Det är verkligen en resa. Alla utbildningar, böcker, mentorer, guider och coacher står liksom längs vägen och räcker mig sina gåvor. Och här kommer det kluriga: jag kan bara ta emot de gåvor som jag är mogen för just då. Det finns ingenting att sörja och ingenting att oroa sig för. Livet portionerar ut insikter och utmaningar åt mig i lagom doser.

Om jag ändå ska ångra någonting så önskar jag att jag hade tänkt mer medvetet på min ekonomi tidigare. Att jag hade investerat en del av min inkomst när jag faktiskt hade en fast och hyfsat hög lön. En hel del saker hade varit enklare då, nu när jag är min egen chef.

Det ska jag berätta för nästa generation om jag får möjlighet. Själv har jag inte direkt någon nytta av den efterklokheten. Det enda jag kan göra är att ta vandringsstaven i handen och kliva in i nästa utmaning. Vi hörs!

Lisa

~~~~~~~~~~
Succéplanering för kreativa
Jag lotsar kreativa frilansare och fria kulturskapare att bli framgångsrika genom att definiera sina visioner och mål och fokusera sin tid och energi på det som är viktigt.

Jag inspirerar och utbildar ledare inom den ideella sektorn till ett ledarskap som stärker frivilliga och anställda, gör arbetet framgångsrikt och roligt och som bidrar till konfliktlösning och samförstånd.

Ledarskap som gör skillnad!

Läs gärna andra personers svar på samma fråga här!


Den här artikeln publicerades 2009-01-31 klockan 01:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

7 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag har redan hunnit hänvisa till din metafor två gånger idag med mina elever och med Carro… :)

  Kram!
  //jan

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan
 2. Vit pil

  Tack! Vad glad jag blir att ni tycker om mina ord. /Lisa

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lisa
 3. Vit pil

  Fantastiskt skön bild med guider som står med gåvor. Gillar den målbilden skarpt. :) Håller med till fullo om att allt har en mognad som man inte kan stressa. Jag upplever detsamma. Alla har inte samma fart i livet och det beror på att våra vägar är olika varandra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Peter Hill
 4. Vit pil

  Har läst detta inlägg flera gånger – vilken fantastisk formulering med guider som står med gåvor. Den är härmed officiellt ”kopierad” :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan
 5. Vit pil

  Tycker jag med, särksilt när det handlar om att vissa saker kommer vid ett visst tillfälle. Jag själv har läst flera böcker, där jag inte har fått insikterna förrän andra gången jag har läst dem för då var tiden och jag mer ”mogen”. Så jag delar helt och hållet hennes uppfattning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan
 6. Vit pil

  Bra svar tycker jag.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robert

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.