Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Lisa Moraeus

Vad hade du gjort annorlunda, om du skulle göra om din resa, och då visste det du vet nu? – Lisa Moraeus

Denna artikel är ett svar, på min en-fråge-intervju-serie, av Lisa Moraeus (fantastiskt duktig coach), på frågan vad hon skulle gjort annorlunda om hon visste det hon vet idag och behövde göra om sin resa?

Jag har tänkt på din fråga.

Mitt spontana svar är att jag inte kan komma på någonting jag skulle ha gjort annorlunda.

Det är så lätt att tänka: varför har jag inte fattat det här förut? Jag som har lagt ner så mycket tid och pengar på coachutbildning, böcker och kurser om personlig utveckling, att arbeta med en egen coach, resor till andra världsdelar… varför upptäcker jag hela tiden nya områden som jag känner mig vilsen inom? Är det för att jag har gått dåliga kurser, läst dåliga böcker och anlitat dåliga coacher?

Då påminner jag mig själv om att vända mig om och se tillbaka längs vägen jag har vandrat hittills. Jag är så tacksam över all hjälp jag fått och stolt över alla de berg jag har bestigit.

Det är verkligen en resa. Alla utbildningar, böcker, mentorer, guider och coacher står liksom längs vägen och räcker mig sina gåvor. Och här kommer det kluriga: jag kan bara ta emot de gåvor som jag är mogen för just då. Det finns ingenting att sörja och ingenting att oroa sig för. Livet portionerar ut insikter och utmaningar åt mig i lagom doser.

Om jag ändå ska ångra någonting så önskar jag att jag hade tänkt mer medvetet på min ekonomi tidigare. Att jag hade investerat en del av min inkomst när jag faktiskt hade en fast och hyfsat hög lön. En hel del saker hade varit enklare då, nu när jag är min egen chef.

Det ska jag berätta för nästa generation om jag får möjlighet. Själv har jag inte direkt någon nytta av den efterklokheten. Det enda jag kan göra är att ta vandringsstaven i handen och kliva in i nästa utmaning. Vi hörs!

Lisa

~~~~~~~~~~
Succéplanering för kreativa
Jag lotsar kreativa frilansare och fria kulturskapare att bli framgångsrika genom att definiera sina visioner och mål och fokusera sin tid och energi på det som är viktigt.

Jag inspirerar och utbildar ledare inom den ideella sektorn till ett ledarskap som stärker frivilliga och anställda, gör arbetet framgångsrikt och roligt och som bidrar till konfliktlösning och samförstånd.

Ledarskap som gör skillnad!

Läs gärna andra personers svar på samma fråga här!

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök