Känslan överlägsen logiken
Sök:

Känslan överlägsen logiken

Varför vi gör som vi gör och hur vi kan göra det bättre - Antony Robbins på TED Talks

Min fru är väldigt förtjust i att titta på några av världens största tänkare och deras 20 minuters seminarier som finns på TED.com. Jag hittade Antony Robbins seminarie där som jag verkligen kan rekommendera att lägga 20 minuter på. Han diskuterar de ”osynliga krafterna” som motiverar våra handlingar och aktioner.

Där är mycket intressant som pratar om – det som fastnade för mig första gången jag såg det var resonemanget om de tre P:na.

The Principle of Pain and Pleasure

Han menar på att allt, exakt ALLT, som vi människor gör är för att undvika Pain eller uppnå Pleasure. Än så länge har jag inte kommit på ett enda undantag till hans påstående.

Vad var ditt guldkorn?

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Visst är det så. Snacka om att ha en VATTENTÄT omständighet… :D

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  Ã…, jag är väldigt förtjust i TED, underbart frukostsällskap. Och T Robbins är en av mina favoriter på TED. När Al Gore ropar ”supreme court”, det är humor!! Och fantastisk självdistans. Robbins verkar ha roligt på scen, det är också skönt och inspirerande.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lisa

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.