Känslan överlägsen logiken

Varför vi gör som vi gör och hur vi kan göra det bättre - Antony Robbins på TED Talks

Min fru är väldigt förtjust i att titta på några av världens största tänkare och deras 20 minuters seminarier som finns på TED.com. Jag hittade Antony Robbins seminarie där som jag verkligen kan rekommendera att lägga 20 minuter på. Han diskuterar de ”osynliga krafterna” som motiverar våra handlingar och aktioner.

Där är mycket intressant som pratar om – det som fastnade för mig första gången jag såg det var resonemanget om de tre P:na.

The Principle of Pain and Pleasure

Han menar på att allt, exakt ALLT, som vi människor gör är för att undvika Pain eller uppnå Pleasure. Än så länge har jag inte kommit på ett enda undantag till hans påstående.

Vad var ditt guldkorn?

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök