Känslan överlägsen logiken

Varför vi gör som vi gör och hur vi kan göra det bättre - Antony Robbins på TED Talks

Min fru är väldigt förtjust i att titta på några av världens största tänkare och deras 20 minuters seminarier som finns på TED.com. Jag hittade Antony Robbins seminarie där som jag verkligen kan rekommendera att lägga 20 minuter på. Han diskuterar de ”osynliga krafterna” som motiverar våra handlingar och aktioner.

Där är mycket intressant som pratar om – det som fastnade för mig första gången jag såg det var resonemanget om de tre P:na.

The Principle of Pain and Pleasure

Han menar på att allt, exakt ALLT, som vi människor gör är för att undvika Pain eller uppnå Pleasure. Än så länge har jag inte kommit på ett enda undantag till hans påstående.

Vad var ditt guldkorn?

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök