Känslan överlägsen logiken
Sök:

Känslan överlägsen logiken

Varför vi gör som vi gör och hur vi kan göra det bättre - Antony Robbins på TED Talks

Den här artikeln publicerades 2009-01-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Min fru är väldigt förtjust i att titta på några av världens största tänkare och deras 20 minuters seminarier som finns på TED.com. Jag hittade Antony Robbins seminarie där som jag verkligen kan rekommendera att lägga 20 minuter på. Han diskuterar de ”osynliga krafterna” som motiverar våra handlingar och aktioner.

Där är mycket intressant som pratar om – det som fastnade för mig första gången jag såg det var resonemanget om de tre P:na.

The Principle of Pain and Pleasure

Han menar på att allt, exakt ALLT, som vi människor gör är för att undvika Pain eller uppnå Pleasure. Än så länge har jag inte kommit på ett enda undantag till hans påstående.

Vad var ditt guldkorn?


Den här artikeln publicerades 2009-01-09 klockan 08:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Visst är det så. Snacka om att ha en VATTENTÄT omständighet… :D

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  Ã…, jag är väldigt förtjust i TED, underbart frukostsällskap. Och T Robbins är en av mina favoriter på TED. När Al Gore ropar ”supreme court”, det är humor!! Och fantastisk självdistans. Robbins verkar ha roligt på scen, det är också skönt och inspirerande.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lisa

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.