Västvärldens fattigaste medelklass.
Sök:

Västvärldens fattigaste medelklass.

Den här artikeln publicerades 2007-11-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

En artikel från det liberala magasinet NEO som inspirerar till en hel del reflektion över innebörden av ord som välfärd och trygghet. Givetvis är det den svenska medelklassen den handlar om. Dvs de flesta av oss.

Den kinesiska staten satte förra året upp mål för hur många dollarmiljonärer det skulle finnas om ett visst antal år. De anses behövas i det kommunistiska Kina.

Sverige har inte bara västvärldens fattigaste medelklass. Vi har dessutom den största koncentrationen (förutom USA) på de rikaste 10 %. Vi ligger sämst till på genomsnittet även om de rikaste drar upp det en hel del.

Detta leder till att vi investerar mindre i våra svenska företag och att vi inte har buffert för att våga ta risken att förverkliga t.ex drömmen om den egna rörelsen. Kanske inte ens att flytta för att ta det där bättre jobbet på annan ort.

Vart tredje hushåll har mer skulder än tillgångar. Halva befolkningen har mindre än 28 000 kronor.
Vi anses fixa att kylen går sönder men inte en vattenläcka i tvättstugan.

Svensken bedövar sig med storbildstv och annan shopping på kredit för att stå ut med loppet i ekorrhjulet.

Under lönehelgen blir halva befolkningen dubbelt så rik. Fundera över det.

Källa:
http://magasinetneo.se/aktuellt-nummer/nr-6-2007/22-29.pdf


Den här artikeln publicerades 2007-11-16 klockan 22:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag tyckte att jag gjorde det, men det var tyvärr inte tilräckligt tydligt. Har gjort om det nu. Tack för feedbacken!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  Hej
  Intressanta ämnen du skriver om men borde du inte ange källa eller länka till de ställen där du kopierar texter.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Patrick Sellman

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.