Västvärldens fattigaste medelklass.

En artikel från det liberala magasinet NEO som inspirerar till en hel del reflektion över innebörden av ord som välfärd och trygghet. Givetvis är det den svenska medelklassen den handlar om. Dvs de flesta av oss.

Den kinesiska staten satte förra året upp mål för hur många dollarmiljonärer det skulle finnas om ett visst antal år. De anses behövas i det kommunistiska Kina.

Sverige har inte bara västvärldens fattigaste medelklass. Vi har dessutom den största koncentrationen (förutom USA) på de rikaste 10 %. Vi ligger sämst till på genomsnittet även om de rikaste drar upp det en hel del.

Detta leder till att vi investerar mindre i våra svenska företag och att vi inte har buffert för att våga ta risken att förverkliga t.ex drömmen om den egna rörelsen. Kanske inte ens att flytta för att ta det där bättre jobbet på annan ort.

Vart tredje hushåll har mer skulder än tillgångar. Halva befolkningen har mindre än 28 000 kronor.
Vi anses fixa att kylen går sönder men inte en vattenläcka i tvättstugan.

Svensken bedövar sig med storbildstv och annan shopping på kredit för att stå ut med loppet i ekorrhjulet.

Under lönehelgen blir halva befolkningen dubbelt så rik. Fundera över det.

Källa:
http://magasinetneo.se/aktuellt-nummer/nr-6-2007/22-29.pdf

Få ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt

Genom att fylla i din e-postadress nedan får du ett mejl varje gång vi släpper ett nytt avsnitt (till skillnad från vårt månatliga nyhetsbrev). I normala fall innebär det ett mejl varje måndag morgon. Självklart är det kostnadsfritt och du kan avsluta när du vill.

Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, det blir så tråkigt om den blir fel. 🙂

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök