Veckopengen – en app för er med lite äldre barn…

Tillsammans håller ni koll på veckopengarna

Veckopengen – en app för er med lite äldre barn…

För ett tag sedan skrev jag artikeln ”Tänk om veckopengen inte är en gåva” som handlade om mitt kulsystem som jag kommit på för att hjälpa min dotter Freja på 4 år att få det hon önskar sig. Nu hittade jag en variant för äldre barn.

Även om tankarna i artikeln går att applicera för betydligt äldre barn, kan det lätt bli fånigt med ett filtkulor och en liten burk. Det systemet har uppenbara nackdelar, inte minst med ”värdet” på en burk. När jag satt och slösurfade på Appstore för ett par dagar sedan hittade jag appen Veckopengen som finns både för iPrylar och Android och jag gillade den direkt.

Nu har jag som sagt inte kunnat använda den ”live” eftersom Freja är både för ung och inte har en egen telefon – även om hon relaterar till iPaden som sin egen. Därför kan jag inte uttala mig om hur den fungerar i praktiken, men teorin och tanken bakom gillar jag. Först och främst så har både föräldern och barnet appen installerad på telefonen och har olika vyer. Som förälder kan du komma med förslag på uppgifter som ska göras, sätta en viss ersättning på dem och till och med kunna begära bildbevis. Kul!

Dessutom kan man jobba med ränta på pengarna vilket är superbra. Tänker dock hur länge vi föräldrar kan orka med en ränta på 10 % i veckan… Det ger en fördubbling av kapitalet vart 7:e vecka. Håller man inte koll så kan det bli en riktig förmögenhetsöverföring i familjen på några månaders sikt. :-D

Skämt åsido, så tycker jag att den har potential och den har alla fördelarna som jag diskuterar i den förra artikeln också, som handlar om att barnen får pengar som en ersättning istället för en gåva. Läs mer i den artikeln:

Apparna, som är gratis, hittar du via företaget Barnpengars hemsida och apparna hittar du här:

Om det är någon av er läsare som har testat det i verkligheten så hör jag gärna hur det fungerar med barnen, och vad de tycker om det?

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök