Testa din ihärdighet och uthållighet

Vi håller på och uppdaterar den här sidan. Du kan använda den gamla versionen så länge. Tack för din förståelse. Den nya förbättrade kalkylatorn kommer vara igång innan den 1 december.

En av de absolut viktigaste egenskaperna för att lyckas – med nästan oavsett vad som helst – är att vara uthållig, enträgen och ihärdig. I det här enkla testet kan du testa dig själv och få ett resultat på en skala 1 till 5.

Jag brukar många gånger kalla det för förmågan att stå kvar på samma ställa oavsett vad. Att våga stå kvar även när resultaten inte kommer, när det inte finns några bevis för att projektet kommer att lyckas men även när det har kommit igång och fungerar. Det här testet bygger på Angela Lee Duckworths forskning på ämnet. Nedanstående test är en svensk översättning och variant som jag har gjort från hennes vetenskapliga artiklar (här och här).

Du kan även läsa min artikel till det här testet här:

 

Fråga eller kommentar till artikeln? Besök gärna forumet. 😊

Om du har fråga, kommentar eller fundering till denna artikel så får du väldigt gärna skriva den i RikaTillsammans-forumet. I forumet får du betydligt fler och bättre svar, dessutom snabbare. Självklart kan du vara anonym eller bara läsa vad andra skrivit.

PS. Du kan komma i kontakt med oss via den lila "Hjälp"-knappen nere till höger. På grund av bloggens storlek klarar vi tyvärr inte längre svara personligt på alla mejl eller ens svara i rimlig tid, därav hänvisningen till forumet.

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök