Vill folk verkligen bli rika och ekonomiskt oberoende?
Sök:

Vill folk verkligen bli rika och ekonomiskt oberoende?

Den här artikeln publicerades 2007-10-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Jag tror att en insikt som mer och mer börjar gå upp för mig är att det finns fullt med människor som INTE vill bli rika eller ekonomiskt oberoende. De säger att de vill bli det men de är inte beredda att engagera sig för att bli det – de är inte ens beredda att pröva – ens om man serverar allting på ett fat…

Jag har nämligen försökt få med många i min umgängeskrets på det här tänkandet genom att föregå med gott exempel, visa på utbyten och till med serverat dem färdiga investeringsobjekt. Men de prioriterar att göra andra saker eller kommer med en massa ursäkter.

Det är nämligen som så att jag idag ska åka ut och titta på min första potentiella fastighetsaffär – jag har bjudit med en kompis som är duktig. Men han skickar SMS att han inte ska med och kolla.

Samma sak har under veckan hänt med flera andra personer som säger att de vill göra resan – men när det väl kommer till kritan så backar de undan, kommer med hundratals ursäkter, ser bara risker och skyller ifrån sig att jag är ung och på det sättet mer riskbenägen. Men det handlar ju inte om att chansa – det handlar om kalkylerade risker och en genomträngande riskanalys samt tankesättet.

Känner du igen det?


Den här artikeln publicerades 2007-10-28 klockan 09:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personligt och om mig.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

2 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Jag håller med att direktavkastningen är ganska låg i förhållande till andra investeringar man kan göra – å andra sidan är den fortfarande högre än bankräntan samt att du får skatteekonomiska fördelar.

  Min strategi är precis som din att först söka affärer i det som jag kallar för ”öka”-tillgångar som ger mig kapital vilken man sedan efter hand pyttsar in i tillgångar som genererar ett återkommande kassaflöde.

  Sedan är ju fastighetsmarkanden här hemma ganska mättad i dagsläget vilket gör att det är väldigt få fastigheter som det överhuvudtaget är någon ekonomi i.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  madwax
 2. Vit pil

  Fastigheter drar jag mig fortfarande för att investera i, idag ska jag säga. En stor del beror på min okunskap om fastigheter och en annan är att det binds upp mycket kapital för låg direktavkastning. Kapital jag hellre sätter i investeringar som ger bättre direktavkastning för att kunna skyfflas tillbaka in i andra investeringar med högre avkastning. Den dagen jag blir ”ekonomiskt oberoende” (vilket lär ta ett antal år till) bir det även troligen investeringar i fastigheter för att på längre sikt trygga sin ekonomiska frihet, sitt ekonomiska oberoende.

  Nu är jag lite äldre än vad du är och behöver investeringar med högre avkastning, vilket också är investeringar med lite högre riskläge.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  BEF

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.