Vill folk verkligen bli rika och ekonomiskt oberoende?

Jag tror att en insikt som mer och mer börjar gå upp för mig är att det finns fullt med människor som INTE vill bli rika eller ekonomiskt oberoende. De säger att de vill bli det men de är inte beredda att engagera sig för att bli det – de är inte ens beredda att pröva – ens om man serverar allting på ett fat…

Jag har nämligen försökt få med många i min umgängeskrets på det här tänkandet genom att föregå med gott exempel, visa på utbyten och till med serverat dem färdiga investeringsobjekt. Men de prioriterar att göra andra saker eller kommer med en massa ursäkter.

Det är nämligen som så att jag idag ska åka ut och titta på min första potentiella fastighetsaffär – jag har bjudit med en kompis som är duktig. Men han skickar SMS att han inte ska med och kolla.

Samma sak har under veckan hänt med flera andra personer som säger att de vill göra resan – men när det väl kommer till kritan så backar de undan, kommer med hundratals ursäkter, ser bara risker och skyller ifrån sig att jag är ung och på det sättet mer riskbenägen. Men det handlar ju inte om att chansa – det handlar om kalkylerade risker och en genomträngande riskanalys samt tankesättet.

Känner du igen det?

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök