Visst kan man lära sig bli rik genom att läsa på Aftonbladet.se
Sök:

Visst kan man lära sig bli rik genom att läsa på Aftonbladet.se

Den här artikeln publicerades 2007-12-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Läste en kort artikel på aftonbladet om Sven Hagströmer – Sveriges näst rikaste man. På frågan: ”Vad gör du med dina pengar?” var hans svar:

Jag låter dem arbeta. De används för att starta och sköta våra åtta företag.

Tyvärr tror jag inte att 99% av befolkningen lägger någon större vikt vid denna mening som kan ses som den största ”hemligheten” som skiljer rika mot fattiga – sättet deras pengar arbetar på.

Rika människor låter sina pengar arbeta hårt för dem i bl.a. företag, fastigheter och värdepapper. ”Fattiga” slösar upp sina pengar innan månaden tar slut, lägger in dem på sparkonton och i bästa fall i ”säkra” och ”trygga” produkter som banken erbjuder dem. Problemet är att på sparkonto eller strukturerade produkter så jobbar pengarna åt banken och inte åt dem.

Min uppmaning till dig är:

Låt inte dina pengar vara arbetslösa!

Källa (Aftonbladet):
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1427442.ab


Den här artikeln publicerades 2007-12-17 klockan 21:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Personlig utveckling.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  En annan skillnad mellan rika och fattiga är att rika tar stegen för att åstadkomma saker och ting med eller utan pengar.

  Fattiga tar aldrig något steg någonstans. Visst springer de runt i cirklar, men de tar aldrig stegen som behövs tas för att komma någonvart finansiellt.

  Ibland måste man lägga in mödan om det så krävs fysisk möda, mental möda eller finansiell möda. Commitment kort och gott.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mathias

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.