Warren Buffet köper junk bonds...
Sök:

Warren Buffet köper junk bonds…

Den här artikeln publicerades 2007-12-04 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

Läste precis följande artiklar på CNBC – om att Warren Buffett köper s.k. junk bonds från Goldman & Sachs – vad som är väldigt intressant är egentligen två saker:

 • Han köper bara TXU junk bonds
 • Många andra investorer har tackat nej till erbjudandet från GS innan Buffett köpte

Jag hade gett mycket för att få svar på frågan:

 • Vad är det han ser som ingen annan ser???

Källor:


Den här artikeln publicerades 2007-12-04 klockan 07:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): Kommentarer på aktuella händelser.

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Kommentera

Endast en kommentar till denna artikel:

 1. Vit pil

  Buffet har säkert uppfattat verksamhetens fundamentala finanser som starka nog för en investering.

  Idag är det ganska inne med att just satsa på hoppet istället för på hur verksamheten verkligen fungerar. Hur ser kassaflödet ut? Är det positivt eller negativt?

  Hur ser balansvärdet ut idag? Hur hög är soliditeten i bolaget?

  Vilka sitter i ledningen och styrelsen? Vad har de för bakgrund? Hur ser deras historiska arbete ut i bolaget?

  Osv.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  denenvise

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.