RikaTillsammans-workshopen | Lyft din privatekonomi till nästa nivå
Sök:

RikaTillsammans-workshopen | Lyft din ekonomi till nästa nivå

Lyft din privatekonomi till nästa nivå, bli rikare och få konkreta tips, råd, verktyg och inspiration

Workshopen är en utbildningsdag för dig som rent konkret vill jobba med och lyfta din privatekonomi till nästa nivå tillsammans med oss och andra. Målet är att du ska bli rikare med mer pengar så att du lättare kan nå dina ekonomiska mål. Boka din plats via formuläret nedan.

Workshopen är ett önskemål som många av er läsare har haft under åren. Varje vecka får jag frågor om jag ger coachning, personlig rådgivning, håller föreläsningar eller utbildningar. Fram tills nu har jag inte haft möjligheten, men på ert önskemål tänkte jag att vi under 2019 skulle kunna pröva tillsammans. 

Jag kommer även i framtiden undvika personlig rådgivning. Jag tror nämligen mycket mer på att lära ut att fiska än att ge bort fisk. Det är betydligt mer värdefullt på både kort och lång sikt. Det är alldeles för många i finansbranschen som tjänar pengar på att ge bort fisk snarare än att lära ut konsten att fiska.

Målet och syftet med workshopen

Syftet med workshopen – som är en heldag – är att:

Ta din privatekonomi och ditt sparande till nästa nivå
Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har hållt på ett tag med din ekonomi och ditt sparande. Det finns alltid saker att göra och optimera.
Bli rikare med mer pengar så att du lättare når dina mål
För de flesta av oss är inte pengarna målet. Det handlar snarare om vad vi kan göra med pengarna. Oavsett om det handlar om att kunna gå ner i arbetstid, få möjligheter att göra nya saker, kunna spendera mer tid på det man tycker är kul eller undvika det man inte tycker är kul, kommer workshopen att hjälpa dig med.
Få en ökad trygghet i att du gör rätt
En av de vanligaste frågorna jag får handlar om huruvida man har gjort och tänkt rätt i sin privatekonomi. Det är nämligen lätt att fastna i sina egna tankar. På workshopen kommer vi gå genom de viktigaste sakerna att få rätt på, så att du kan hitta lugnet och tryggheten hos dig själv.
Hitta din egen filosofi och strategi
Det finns tusentals olika sätt att spara och tjäna pengar. Du behöver bara en. Utmaningen är dock att hitta den strategi och filosofi som passar en själv utifrån sina förutsättningar.
Undvika misstag och göra det som fungerar
Otaliga studier visar att våra pengar största fiende är vi själva. Sparare i genomsnitt har till och med lyckats förlora pengar i några av de absolut bästa fonderna genom historien. Vi kommer lägga ganska mycket tid på vanliga misstag och hur man undviker dem. Det är nämligen viktigare att inte förlora pengar än att maximera avkastningen.
Rent konkret arbeta med din privatekonomi och ditt sparande
Tanken är att du under och efter workshoptillfället ska kunna göra konkreta förändringar i din privatekonomi. Det är nämligen först när man gör något nytt konkret som man kan få nya konkreta resultat.
Träffa andra likasinnade, diskutera, fråga och få feedback
Ingen människa har någonsin blivit framgångsrik på egen hand. Därför är det viktigt att träffa andra, diskutera, få feedback och ny input. Under workshopen så kommer det ges mycket tillfälle just för diskussioner för att kunna vaska fram det som är absolut viktigast.

Målet är helt enkelt att du över tid ska kunna både tjäna mer pengar men också undvika att förlora de pengar som du har tjänat – vilket nästan är viktigare. 

Hej Jan igen, Jag har följt dina råd i punkt och pricka och har redan tjänat ihop i runda tal 40.000 kr på bara 5 månader med en investering på 40.000 kr :-) hade jag lag dem på sparkontot då hade jag tjänat kanske 1500 kr efter 12 månader. Uselt !!!

Theo, deltagare på en tidigare workshop jag hållt i

Även om Theo kanske hade lite tur i och med 10 procent på 5 månader, så handlar det om att hitta tryggheten i ett annat sätt att tänka. Det är bara genom att tänka nytt, göra nytt som du kan få nya resultat. Jag kan inte lova resultat som ovan på den korta tidsperioden – men över flera år så kommer workshopens lilla riktningsförändring i din ekonomi och ditt sparande spela en stor roll.

RikaTillsammans workshopens innehåll

Det är inget annat än det som jag har skrivit på bloggen som vi kommer arbeta med på workshopen. Problemet med bloggen är att artiklar bygger på varandra, de kommer inte alltid i en kronologisk eller en pedagogisk ordning och framförallt så är det en stor skillnad på att läsa, lyssna eller konkret göra och diskutera tillsammans med andra. 

Det som workshopen kommer ta sitt avstamp i är bland annat: 

Strukturera och automatisera din privatekonomi
Bland det viktigaste man kan göra i sin privatekonomi är att skapa en bra struktur och sedan automatisera den så mycket som möjligt. Vi kommer bl.a. att diskutera och jobba med fyra-hinkar-principen och titta på olika sätt att implementera dem.
Vad forskningen faktiskt visar fungerar
Forskningen är ganska entydig i vad som fungerar och inte för de flesta småsparare. Vi kommer att titta på hur du maximerar och får oddsen på din sida. Samt vad som krävs om du vill t.ex. vill överprestera och slå index.
Olika typer av investeringar och tillgångar
Jag upplever att det ibland är ett överdrivet fokus på aktier när det finns flera andra tillgångsslag som bör ingå i ett totalt sparande. Vi kommer gå genom de olika tillgångsslagen, deras huvudsakliga egenskaper och hur man kan och bör kombinera dem.
Olika typer av portföljer och hur du hittar den som passar dig
Vi kommer att gå genom de olika portföljerna Nybörjarportföljen, Globala barnportföljen, RikaTillsammans-portföljen och lågrisk-portföljen. Framförallt kommer vi gå genom det bakomliggande resonemanget så att du kan skapa din egen som passar dig.
Pension och pensionssparande
Vi kommer göra ett kort nedslag i pensionen och de olika delarna. Pensionen kommer nämligen spela en avgörande roll för vår ekonomiska framtid. Där finns några viktiga saker att få rätt på.
Hållbart och etiskt sparande
Många frågor till mig och Caroline handlar om hur man sparar etiskt och hållbart. Vi kommer på kickoffen prata om hur man kan tänka och utvärdera sitt sparande, hur man kan påverka och vilka alternativ det finns som.
Lär känna dig själv
Du kommer dessutom få göra en hel del övningar för att lära känna dig själv. Vi kommer att titta på om dina förväntningar är realistiska, hur rädsla och girighet påverkar dig. Att investera är nämligen i mångt och mycket känslostyrt.
Diskussioner, frågor och tips på hur vi själva gör
Vi kommer självklart dela med oss av våra tanker, funderingar, misstag och insikter under åren. Framförallt är misstagen viktiga eftersom du kan lära dig från våra misstag och på det sättet spara mycket pengar.

Ovan är några av de exempel som vi kommer utgå från under dagen. Jag vill däremot vara tydlig med att det kan ändras och byggas mycket på de önskemål som du som deltagare har under dagen. Det är inte meningen att det ska vara en nio timmars föreläsning. Vi kommer att varva föreläsning med diskussion, övnings- och diskussionsuppgifter.

Vem är workshopen till för?

Workshopen är till för dig som vill ta din privatekonomi till nästa nivå. Det medför att det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har kommit en bit på vägen. 

Du som är nybörjare kommer att kunna gå därifrån med en trygghet i att veta att du gör rätt saker, har en bra struktur och riktigt goda förutsättningar för framtiden. Att du sedan kanske till och med kommer tycka ett ekonomi och sparande är kul och får ett gott ekonomiskt självförtroende – det får du ta som en bonus. :-) 

Även du som har funderat och gjort en hel del i din privatekonomi också kommer ha ett stort värde av workshopen. Särskilt om du är den största fisken i dammen som ofta hjälper andra och delar med dig av dina tips och råd. Det är alltid trevligt att vara största fisken, man får hjälpa till och andra ser upp till en. Problemet är att man själv inte växer, får ny input och lär sig nya saker. 

Även om du säkert kommer att känna igen saker på workshopen (så många revolutionerande saker finns det inte i ekonomi), så handlar det om att plocka upp detaljerna, göra de där mindre och idag knappt synbara anpassningarna som över tid kommer att spela stor roll. För det fungerar som ränta-på-ränta – väldigt lite idag men väldigt, väldigt mycket på sikt. 

Praktisk information om RikaTillsammans workshopen

Workshopen kommer vara en lördag eller söndag, från kl. 09.00 till ca 17.00. Investeringen kommer nu i början vara 3 600 kr inkl. moms. Anledningen till att jag skriver ”investering” är att jag anser att om man lägger 1 kr på något så ska man få mer än 1 kr tillbaka. Jag kommer visa flera sätt hur du lätt kan tjäna in (eller spara in på att undvika misstag) dessa pengar över tid. 

Det kommer även ingå ett digitalt och uppföljande webinar en tid efter kickoffen för att svara på följdfrågor som uppkommit efter workshopen. Under dagen kommer vi att varva föreläsning med diskussioner och övningar. Det kommer även finnas mycket möjligheter till frågor.  

Vanliga frågor

Nedan följer några vanliga frågor kring workshopen från andra läsare:

 • Jag är osäker och kan inte så mycket om fonder och aktier. Är workshopen till för mig?

  Ja, det skulle jag absolut säga. Även om det inte är en kurs om aktier så kommer vi gå genom allt som du behöver kunna för att lägga en bra bas i ditt sparande. Det viktigaste är att du är intresserad och är villig att lära dig. På många sätt har du förmodligen dessutom en fördel, eftersom du inte behöver ”lära av” dåliga beteenden som många av oss mer erfarna investerare har lagt på oss under åren.

 • Kan jag få bidrag från mitt fackförbund?

  Ja, andra läsare har varit i kontakt med bl.a. Unionen och har mot ett kursintyg fått beviljat bidrag. Kontakta oss så hjälper vi dig med dokumentationen.

Boka din plats på en kommande workshop

Du bokar din plats och hittar datum i formuläret nedan. 

Detaljerad information om tillfället
Välj ett tillfälle i listan för att visa mer information.
Datum:
Välj ett tillfälle för att få praktisk info nedan.
Tid:
Plats:
Pris:
Mat/Fika:
Kort info:
Övrig info:
Dubbelkolla att din e-postadress ovan är rätt, all kommunikation kommer ske via mejl.


Har du frågor, kommentarer eller funderingar?

Du får gärna kontakta oss om du har några frågor kring eventet via mejl på event@rikatillsammans.se. Är det generella frågor eller kommentarer som du tror fler kan ha glädje av, kommentera gärna nedan. Hoppas att vi ses på ett av tillfällena ovan!

Jan och Caroline

PS. Om du är intresserad av workshopen, så kommer du förmodligen även gilla #FikaTillsammans.

Kommentera

3 kommentarer finns till denna artikel:

 1. Vit pil

  Hej
  Ovan frågas om det här är en kurs för den som inte kan ”så mycket” om aktier eller fonder. MIn fråga är om det är rätt start om jag inte kan något alls om aktier, eller fonder för den delen? Känns som att jag skulle behöva en riktigt grundkurs… vad tror ni, är det på gång?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Pernilla
 2. Vit pil

  Jag önskar att ni kommer högre upp än Stockholm, gärna Umeå, dit har jag bara 25 mils resväg 😉

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emma
 3. Vit pil

  Hej!
  Trevligt initiativ!

  Jag ser det står att man ska kryssa i att man ”accepterar villkoren. Men jag kan inte se dessa villkor någonstans. Lite svårt att veta då vad man accepterar. Kanske missat var man hittar det förstås.
  En liten tanke bara!

  Tack för era insatser, ser fram emot fler tillfällen.
  Mvh Jimmy

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy