Kvinna

Kvinna

Öppnade det orangea kuvertet som 31 åring och fick en chock. Tyckte jag gjort allt rätt med att jobba heltid direkt efter avslutade studier utan något sabbatsår efter gymnasiet. Även om min lön inte var så hög. Pengarna skulle räcka till tak över huvudet, mat från butik, en bil som körs sparsamt och lite kläder. Men jag vill kunna ha kul också. Så det var dags att börja spara. Vill absolut inte vara beroende av en man heller för att ha ett bra liv. Satte ett mål som skulle räcka till att kunna köpa en fräsch tvåa i nästan hela Sverige, eftersom jag inte vet var jag vill bo, kontant då det är svårt med bolån som ensamstående pensionär. Men även en buffert till hemmaplan och ett resekonto som ska räcka i 10 år. Resekontot ska vara nästan dubbelt från nu, så räcka till kanske 2 månader i asien på vintern och sedan någon sista minuten om andan skulle falla på.

Sedan dess har sparandet gått i vågor, för jag måste ha kul i livet nu med. Kommer inte offra mina resor nu för att kunna ha råd som 74 åring. Men ändå så bra att jag troligtvis kommer att uppnå målet innan pensionsålder.

Så jag älskar att resa, men även dricka vin (medlem i Munskänkarna) och äta god mat. Tur nog även motionera i naturen för annars skulle jag bli lite väl rund.