Portföljen för mig?

Hej,

 

Jag är 28 år, har fast jobb och bor med min man som också har fast jobb. Jag har investerat ett par hundra tusen i nybörjarportföljen enligt den senaste ombalanseringen på bloggen. Jag sparar 1500 kr i månaden till mitt ISK konto hos Avanza och placerar ut varje/varannan månad i portföljen. Så det är inte jobbigt att placera varje månad.

Jag tänker att detta är en portfölj på 5-15 år :slight_smile:

Jag och min man har ett annat sparande på sparkonto för kort sikt, när vi nu bor i hyreslägenhet och planerar att bli fler. Vi kommer med störta sannolighet (om det är möjligt) att vid behov byta till en större hyreslägenhet.

Är nybörjarportföljen den bästa portföljen för mig? Vill helst inte ta för stor risk, men heller inte för liten… Jag har sneglat lite på de andra portföljerna, men är kluven vilken som passar bäst.

 

Tack för en bra blogg!

Jag hänger inte riktigt med på kärnan i frågan. Jag skulle säga att det avgörande är tidsperioden. Använd gärna tumregeln 10 procent aktieexponering per år man kan låta pengarna vara i fred. Ska pengarna användas till insats på ett nytt boende inom 3 år, då bör max 30 procent ligga i aktiedelen.

Hoppas det var ett svar på frågan, återkom annars så kan vi hjälpas åt att komma fram till ett bättre svar. :slight_smile: