Bra räntefonder för PPM

Hej!

Undrar på lite tips om bra räntefonder till mitt sparande i PPM. Börjar fundera på att “parkera” mitt sparande i en räntefond eftersom uppgången på börsen varit så lång och kanske räknar med en nedgång de närmaste åren. Är det vettigt att resonera så tycker ni. Jag är 52 år och har ett antal år kvar till pensionen.

Försiktighetsprincipen är värdefull. Det är en kittlande tanke att försöka avstå från börsen och vänta in den stora kraschen för att därefter gå in i börsen igen.

Om jag hade varit i dina skor hade jag dock inte bytt helt till räntefonder, däremot hade jag ökat räntedelen om jag inte redan sparar i statens Såfafond som ju ökar räntedelen automatiskt ju äldre spararen är.

Jag tänker att även om du går i pension vid 65 års ålder, är siffran 65 inte någon magisk brytpunkt, men jag tror inte att du tänkte så heller. Om medellivslängden för män är 80-85 år, så ska jag ju ha nytta av min pension i 15-20 år till efter den dag jag går i pension. Då kan man lika gärna ha pengarna på börsen och givetvis i räntefonder som krockkudde långt efter man har pensionerat sig.

Annars finns det ju bra externa räntefonder för PPM, t ex Spiltans räntefond, AMF räntefond lång osv, som man kan ha 50/50 fördelning på vad gäller aktiefond-del och räntefond-del.

Att parkera i räntor och få bästa avkastning är inte helt lätt heller, åtminstone enligt Morningstars artikel :

http://www.morningstar.se/guide/article?Title=sa-koper-du-ratt-rantefond&SelectedKeyWord=KWO1000037

Tack John för ett utförligt svar och många viktiga saker tänka på.