Investera på relativt kort tidsperspektiv!

Hej,

Jag har fått pengar över efter en fastighetsförsäljning. Denna summa vill jag förvalta över en tid på 10-15 år och funderar på vilket som är bäst. Har tittat på mycket av de olika spar/investerings varianterna ni har.

Om jag tittar säkert verkar Rik tillsamman vara en stabil men långsamväxande kombination, men var det en kalkyl på ca 8% per år ni räknade på denna?

För att se på en mer aggressiv placering skulle Barnportföljen vara något att använda sig av. Men vilken kalkylerad procentuell avkastning skulle det vara ungefär på den?

Jag tycker det är jätte svårt att välja, men har förstått att en engångsinvestering är bäst, samtidigt som jag kommer att spara ca 3000-4000:- per månad från min lön.

Vet att ni inte kan göra valet åt mig men det vore intressant att få era funderingar på hur ni skulle tänka om ni var i samma situation som jag.

Med vänliga hälsningar

Henrik Ekman

Hej!

10-15 år är ändå en lång tidshorisont i detta sammanhang så Barnportföljen som rekommenderas på 10+ år verkar kunna passa. Där är beräknad avkastning snitt 8% per år (obs, genomsnitt. Kan vara mer ett år och mindre ett annat) och Nybörjarportföljen som jag gissar du menar med Rik Tillsamman har beräknad avkastning på 5,5% per år.

 

Att månadsspara är alltid bra för kontinuitet, så jättebra att du planerat det.

 

Lycka till!

Vänligen

Elin