Investering Golbalfond

Hej, jag letar efter en Globalfond att investera i.Jag ramlade in på en Aktiefond (Global), som heter F&C Responsible Global Equity…Den är granskad och de kommer endast investera i företag vars produkter inte är skadliga för människan, djuren och världen utan anses att göra positivt bidrag till samhället. Är det något att satsa på? Globalfonder sägs att de är starka, men ska man chansa på detta?deras 3 största branscher ärFinans 23 %Teknik 19 %Sjukvård 18%

Hej!

Eftersom jag inte hört talas om just denna fond förut fick jag googla lite. Den har en hög avgift på hela 1,86% + köpavgift på 5%. Med detta i åtanke hade jag inte valt den.

Vill du ha en etisk, hållbar inriktning så är ett par alternativ för globalfonder från Jans lista på de bästa fonderna 2018.

SPP Aktiefond Global A, från Morningstar: “Vi avstår från att investera i bolag som bryter mot internationella lagar och regler samt bryter mot mänskliga rättigheter, arbetsrätt, korruption, allvarlig klimat- och miljöskada, tobak, kontroversiella vapen (landminor, kluster-och kärnvapen) och bolag med låg hållbarhetsrating.”
https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P00000LST

eller

SEB Etisk Global Indexfond, från Morningstar om den: “…jämförelseindex Socially Responsible Index on MSCI All Country World Index. Fonden följer särskilda hållbarhetskriterier i sina placeringar. Kriterierna är baserade på internationella normer för mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption.”

Hälsningar
Elin