Köpa Norwegian aktier nu?

Hej

Jag har 10000 kr i min lekhink att investera. Funderar på att investera i Norwegian som just nunstår i 44 öre. Vad tror ni är det läge att riska att köpa aktien?

Förstår inte riktigt frestelsen med att köpa rent skit, men visst, det är dina pengar. Det finns en uppsida men också risken att tappa hela investeringen. Finns bolag med lika bra uppsida och mindre risk där ute.

Och glöm inte att även en aktie som har gått ner 99% kan gå ner 99% till.

Det finns en anledning till det. Över många år har aktien stadigt sjunkit. I mars i år störtdyk den lite snabbare.

Det är inte troligt du får raketen du hoppas på. Norwegian har troligen inte möjligheten att ta igen när resande väl börjar då de är för utblottade redan.

Tack för svar, hoppades att kineserna skulle satsa och då kunde staten gå in också. Drömde om en eventuell uppsida från dagens 40 öre till halva tidigare börsvärdet ca 170 kr, en härlig vinst på 4 250000kr

Du blandar ihop börsvärde med aktiepris. Norwegian-aktien har spätts ut enormt eftersom långivarna fick aktier mot att man kvittade skulder. De aktier som tidigare utgjorde hela bolaget är nu enbart fem procent av bolaget. Om aktien skulle gå upp till 170 kronor, så skulle det innebära att bolaget är värt 20 gånger mer än vad det var när aktiekursen senast var 170 kronor. En aktiekurs över 18,50 kronor skulle innebära att bolaget är värt mer än det någonsin tidigare varit.