När börja investera i det här läget?

Jag skulle precis börja min investeringsbana enligt hinkprincipen när börsen började rasade.

När anser ni att det är rätt läge att börja investera i Lysa tex? Ska man vänta lite till och se om prisarna sjunker ännu mer? Eller hur tänker ni?

Jag undrar också om det är ff rätt läge att investera i guld via Nordnet.

Ser verkligen fram emot era svar och input!

 

Kommer det att regna om en månad eller kommer det att vara uppehållsväder? Ingen vet. Vi vet däremot att det med största sannolikhet kommer att både regna och vara uppehållsväder under perioden.

Likadant är det med börsen. Ingen, absolut ingen kan förutse något med säkerhet om framtiden. Historiskt sett vet vi däremot att är man långsiktig, så finns ingen bättre sparform.

Att försöka tajma börsen är som att spela på Lotto. Börja månadsspara med en gång. Du kan ändå inte veta om vi nått botten eller ej.

Grattis. Du börjar rejält på botten eller på väg ned, så du köper till bra pris oavsett.

Har aldrig sett det som vissa säger att man handlar på rea, utan vad de anses värda i dagsläget. Och just nu väldigt lågt. Och med hänvisning till Jans artiklar så är nedgångar historiskt mycket kortare än uppgångarna. Så förhoppningsvis är du med om en längre uppgång senare. Även om det kan bli svajigt med fler både ner och små uppgångar ett tag innan det stabiliseras mer.