Nybörjarportfölj i Danmark eller Sverige?

Hej och tack för en fantastisk poddcast, den har verkligen fått mig att öppna upp ögonen för min ekonomi.

Jag har ett problem. Jag bor i Danmark och kommer förmodligen fortsätta med att göra detta. Därför har jag tänkt att börja investera i en nybörjarportfölj på Nordnet i danmark. Men hur är det med indexfonder og räntefonder i Danmark. Skal jag satsa på de Svenska fonderne som du tipsar om på bloggen? Eller skal jeg försöka leta efter liknande fonder i Danmark?

På förhand tack!

Mvh.
Fredrik

Hej!

En anledning till att man väljer att ha exponering i Sverigefonder när man bor i Sverige är dels för att det är i den svenska kronan man har sina utgifter och så. Spontant tänker jag att du skulle kunna ha motsvarande danska fonder istället för t.ex. 15% sverigefonder om du investerar utifrån Nybörjarportföljen.

Jag vet inte exakt vilket utbud av fonder det finns i Danmark men om du finner billiga indexfonder som handlas i dansk valuta kan det vara skönt för dig så du slipper vara medveten om valutaläget etc.

Jag behärskar inte danska så bra men fann denna hemsida där du kan söka efter danska fonder som passar dig. https://www.fonde.dk/fonde.aspx

Kan även tipsa om bloggen http://zacerol.com/ som drivs av en svensk som bor i Danmark som jag förstått det investerar i båda länderna. Kanske kan hon ge tips på danska fonder.

Lycka till!

Hälsningar
Elin

Tack så jättemycket för ditt svar. Jag ska kolla in hemsidorna så får jag se om jag kan bli klokare på hur jag ska göra.