Sälja av min Swedbank robur action nu? (Rädda det som räddas kan)

Har 400 000kr swedbank robur action som nu sjunker för varje dag. Låg ca 20 000 plus för ett tag sedan och ligger nu back. Ångrar att jag inte tog ut den vinsten. Är det rätt tänkt? Nu börjar jag bli orolig för nedgången så min fråga är om jag bör sälja och sätta pengarna på sparkonto eller bör jag ha is i magen och låta det vara kvar? Dessa pengar är långsiktigt och jag behöver dem inte på 10-15år. Har stort sparande i olika sparkonton vid sidan om. Lite små aktier och fonder hos Avanza också så dessa 400 000 är inte mitt enda sparande. Vad är ditt råd?

Den är lite onödigt dyr, kanske. Det är en anledning till att sälja för att köpa en billig global indexfond istället.

Men aktiemarknaden som sådan ska man vara inne i på lång sikt, precis som du planerar. Då spelar inte tillfälliga nedgångar på något år eller två en så himla stor roll. Det är sådant som händer. Tänk dig att allt du har på aktiemarknaden kan tappa halva värdet på kort sikt som sedan tar ca 10 år att tjäna tillbaka. Om du säljer när det tappat i värde så kommer du aldrig tjäna tillbaka pengarna! Sitt still i båten och håll dig till din långsiktiga plan.

Ha is i magen. Och hitta en billigare fond. Om du vill ligga kvar hos Swedbank så har de Swedbank Robur Access Global som är en billig global indexfond. Du har även Swedbank Robur Access Mix som liknar den du har men istället för dyr aktiv förvaltning följer de Sverigeindex i aktiedelen. Annars är ju Avanza Global min favoritfond eftersom den är så billig.

Visst, om man kan tajma marknaden.

Ja, de som försökte tima marknaden och sålde efter Brexit och efter Trumps seger gjorde ju inte helt rätt…

Good light of day
I bring on to your attention noteworthy sites
Video exciting
hardcore|