Ändra fördelningen och starta upp för investeringar

Hej!

Jag gjorde 2 förändringar när börsen rasade som mest. Jag ändrade fördelningen på ett Lysa-konto från 60/40 (mellanriskhinken) till 45/55, (45 aktier och 55 räntor) och plockade ut en större summa från Lysa hussparkonto och satte på bankkonto. Är det bra att ändra fördelningen på Lysa-kontot igen nu tillbaka till 60/40? Och också läge att sätta tillbaka pengarna från bankkontot till hussparkontot? Där hade jag fördelningen 50/50.

 

Millis

Hej!

Att ha en bra risknivå i sitt sparande är grunden för att man inte ska behöva göra obekväma beslut och hamna i frågor som man själv inte kan besvara i form av om man ska in eller ut ur börsen.

Kolla gärna in avsnittet “Fyra-Hinkar-Strategin” för att bygga upp din ekonomi för att inte behöva göra några snabba beslut vid större rörelser.

Tack, jag hade en bra riskspridning enligt fyra-hinkar-principen, men fick ändå kalla fötter när raset kom och sköljde över oss. Rädda det som räddas kan. Kunde inte lita på att pengarna skulle nå upp till sitt gamla värde på utsatt tid.