Ang EQT

Jan skriver i artikeln den 18/9 att hans strategi är att teckna aktien för att sedan sälja på första handelsdagen. Jag som är nybörjare undrar om det innebär att man säljer aktien efter första handelsdagen eller någon gång under dagen?Tacksam för svar/Haris

Jag undrar om man nu ska göra som Jan säger att sälja under första dagen, men när på dagen är det bäst läge? Precis vid öppning eller vid stängning?

Ingen kan svara på detta! Varje nyemission är unik, och marknadsförutsättningarna är olika för varje gång. Precis som säljarna vill sälja till ett optimalt högt pris, så vill köparna ge så lite som möjligt. Om alla småsparare skulle få rådet att lägga in en säljorder exempelvis exakt kl 14.30 skulle det troligen innebära att kursen sjönk vid just den tidpunkten, eftersom säljtrycket ökade temporärt just då.

Det kan till och med vara så att säljtrycket första dagen gör att det lönar sig att vänta en dag eller två. Om några dagar vet vi svaret.

Jag har sökt på fem olika konton. Får jag en enda tilldelning trycker jag iväg den snarast möjligt. Får jag mer än en kanske jag avvaktar ett par dar med resterande. Jag har inte bestämt mig än.

 

Tack för dina praktiska tips och lite bakgrundinfo Jan & Nestor. Jag kommer prova detta för första gången.

Eftersom jag ändå skulle månadsspara ungefär samma belopp nästa vecka har jag intecknat för 150 stycken. Blir det inte av så köper jag fonder som vanligt den 26 september. Blir det av då kan jag, med lite tur, månadsspara för lite mera efter försäljningen av EQT. :stuck_out_tongue_winking_eye: … eller en aning mindre med otur. haha.

Kul att prova! Hoppas på en bra “timlön”. :slight_smile:

Detta blev ju väldigt trevligt. Fick tilldelning på samtliga ansökningar. Med en uppgång på 25 procent finns ingen anledning att gapa över för mycket, så jag har sålt rubbet nu första dagen. Indirekt via Spiltans Investmentbolagsfonds innehav i Investor äger jag ändå några EQT.

Eller behåll dom till pensionen som jag!