Bästa kreditkortet 2019

Hej Jan,

Har du planerat någon uppdatering av förra årets jämförelse gällande kreditkort.

Jag har likt flera andra noterat Coops försämringar och letar nya alternativ.

Hälsningar,

Thomas

 

Bästa kreditkortet? Din kompis kort… :smiley:

 

Komplett Bank har ett gratiskort som ger 1% bonus på alla köp, 2% på onlineköp och 4% hos Komplett.

 

Bonusen betalas ut som reduktion på nästa faktura och man väljer själv när det ska ske. Finns en tidsgräns för gjorda köp, men den är väldigt lång. 1-2 år eller något.

Den enda nackdelen jag hittat är att de inte erbjuder autogiro eller efaktura. Istället får man en pdf-räkning till sin mail och måste lägga in betalningen manuellt.

Jag är väldigt nöjd!

Du får 2 % om du du låter alla dina köp gå igenom Curve kortet. Då tror Komplett kortet att du köpt något på nätet…
I’m using @imaginecurve! All my cards in one + a great way to save & manage money. Sign up with code 6DGL2VME & get £5 https://curve.page.link/rnB1

Läs på så att ni fattar hur ni gör…
Mvh Peter

Som vanligt gäller det att läsa det finstilta. Kontantuttag från Komplett Bank Mastercard i Sverige och utlandet kostar 0 kr, vilket ju låter bra, men då får man heller ingen räntefri kredit, utan det börjar ticka 24,9 % årlig ränta redan från uttagsdatum. Och dessutom tillkommer i tillämpliga fall även valutaväxlingsavgift med 1,75 %.

Detta är ju klart begränsande:
Maximal intjäning av bonuspoäng är 500 per månad och 2000 sista 12 månaderna.

På en 1 % cashback är det en spend på 200.000 kr och 100.000 kr om du går igenom Curve card systemet. Du slipper även DE FLESTA valutapåslagen Jag fick själv senaste månaden 160 kr i bonus från Komplett kortet (tack vare Curve kortet. Sen har jag även Svart SJ Prio Mastercard och det är också förmånligt, 0,3 poäng prio poäng/krona. Bäst poänguttag hos SJ är nattågen…Kan ju även rekommendera P.F:C. kortet som är busenkelt utan avgifter, du swishar över det du vill spendera och inga valutapåslag eller uttagsavgifter (max 3000 kr/mån ATM)

Hej Thomas

 

Om Apple släpper sitt kort (mastercard) i Sverige, så tror jag att det kommer att bli årets kort :slight_smile:

 

https://macworld.idg.se/2.1038/1.716564/apple-card

2% cashback på europeiska kort utan avgift kan vi nog drömma om :slight_smile: men kommer det hit med dem vilkoren håller jag med.

Jag har ett Volvokort från Volvo Finance. Det ger mig 0,5% bonus på alla köp utanför Volvo. Och 1% på allt hos volvo-familjen. Ex Tvätta, Tanka volvos verkstäder. Jag drar mest nytta när jag lämnar in min bil på vovloverkstaden. För då kan jag delbetala hela beloppet på 4 månader ränte- och avgiftfritt. Bonuset betalas ut antingen när du tvättar bilen på Tvätta,servar den hos volvo eller tanka på Tanka. Sparkonto ger 0,79% i ränta.

Komplett bank erbjuder inte extrakort. Ni glömde att berätta detta.

Annars verkar deras nya MasterCard vara jättebra.

 

Hej, det som funkat bäst för mig och min familj är att tänka på hur kortets förmåner funkar för ens livsstil. Vi har valt att ha våra kreditkort kopplade till SAS Eurobonus, på det viset samlar vi poäng på alla köp och kan flyga gratis hela familjen 1 gång om året.

Faktum är att jag skrev en kom-igång-guide för Eurobonus om nån annan är intresserad. Kolla in den här flyggratis.com

/Paul