Creades etablerar SPAC på Nasdaq Stockholm

Såg att det inte fanns någon tråd upplagd kring detta än.
Creades ska etablera en SPAC med första handelsdag i slutet på Juni, vad har ni för tankar kring det?

Tycker kortsiktigt det ska bli intressant att se hur börsnoteringen kommer gå, speciellt jämfört med Bure SPAC och APAC SPAC.

Creades har etablerat förvärvsbolaget Creaspac med avsikten att ta in kapital uppgående till cirka 2,5 miljarder kronor i samband med en börsnotering på Nasdaq Stockholm och inom 36 månader därefter förvärva ett onoterat bolag. Initialt blir Creaspac därmed ett börsnoterat bolag som bara innehåller en kassa. Efter att ett onoterat bolag förvärvats av Creaspac kommer det förvärvade bolaget utgöra den nya verksamhetsdrivande enheten där värde skapas för aktieägarna.

http://creades.se/investerare/pressmeddelanden/viktig-information-creades-etablerar-spac-pa-nasdaq-stockholm/

Tecknar utan att ens läsa prospektet. :money_mouth_face: Sven Hagströmer har högt förtroende. Se bara på Creades premie så det finns nog goda möjligheter för den att stiga under första handelsdagen.

2 gillningar

Hur avgör Bure eller Creades om ett bolag ska köpas in till deras SPAC eller om det ska köpas in till moderbolaget? Investeringskomittéerna är ju identiska (iallafall i Creades). Rimligen borde ju Creades få bättre avkastning om de köper “den där onoterade, felvärderade, guldklimpen” till moderbolaget?

I APAC finns ju ingen sådan incitamentskonflikt, då det är ett fristående gäng börsrävar.

Kanske finns attraktiva alternativ men som av en eller annan anledning inte matchar huvudbolagets filosofi/portfölj?

Teckningskursen är satt till 100 kr/aktie och börsnoteringen är planerad till 23/6.

Här är lite av tankarna som ligger till grund till Creades SPAC.

1 gillning