Enkätundersökningar hos Nowo, skatt?

Nowo har börjat med enkätundersökningar i deras app och nu är jag lite osäker på hur dessa pengar ska skattas.

Jag förmodar att dessa pengar på något vis måsta skattas för eller har jag fel?

Om jag kommer ihåg rätt är placeras pengarna i en depå och INTE ISK och då är det 30% på VINSTEN i skatt.

På vilket sätt har det med enkäten att göra? Menar du att du vill sluta använda dem för att de börjat med enkäter?

/Indexpatronen

Som jag fattar det så ska man betala skatt om man får pengar utbetalda för olika typer av undersökningar och enkäter. Borde inte detta gälla även Nowo?

Det är ju så klart frivilligt att göra enkäterna hos Nowo.

Ah, ja då ska du det. Då är det ju någon form av inkomst av tjänst och ska deklareras. Det är inte omöjligt att NoWo redovisar det till Skatteverket. Bäst att fråga. Annars ska du, om du vill vara korrekt, deklarera det själv.

Hej Peter i Gefle och Indexpatronen och övriga rikatillsammans intresserade. Enkäter är NOWOs senaste sparsätt där du byter tid mot pengar till pension. Nu har vi 5 olika sparsätt! NOWO kommer självklart att rapportera till skatteverket de flitiga medlemmarna som tjänat mer än 1000 kr per kalenderår. mvh Rutger - NOWO.

Hej, Vi har för en kort tid sedan lanserat vårt 5e sparsätt, Enkäter. Hos NOWO kan du byta tid mot pengar till pension. För de flitiga medlemmar som kommer att tjäna mer än 1000 kronor per kalenderår så kommer vi att rapportera denna inkomst till skatteverket. mvh Rutger - NOWO.

Rutger,

Gäller det nowo i sin helhet eller enbart enkäterna? För totalt sett så lägger jag in runt 500 i månaden i nowo utöver enkäterna. (Mest autospar)

Hej Eric, bra fråga. Ovanstående gällde vårt nya sparsätt Enkäter som ju är en form av inkomst av tjänst. Vad gäller ditt sparande på ditt fondkonton där du har köpt fondandelar så är det de vanliga skattereglerna vad gäller avseende vinstskatt för den värdeutveckling som du får när du säljer dina fondandelar. Hoppas det var svar på frågan. Annars är du alltid välkommen att läsa mer på nowo.se eller kontakta vår kundtjänst. Mvh Rutger