Hur ska jag placera mina pensionspengar?

Hej! Jag har sparade pensionspengar på Swedbank som är ca 100 000 kr. Jag har 20 år kvar till pensionen.Tänkte följa nybörjarportföljen förenklad variant. Men kan inte hitta Länsförsäkringar global index nära eller AMF räntefond lång. Har du tips på vad jag bör ersätta dessa med? Borde jag köra den ordinarie nybörjarportföljen med ca 10 fonder.? Hur skulle du gjort?Jag har även fått pensionspengar från arbetet som är 40 000:- på avaza som ska placeras. Ska jag köra globalportföljen på dem med mer risk?

Hej.

Enkelt svar. 20 år till pensionen i Swedbank = stoppa allt 100% i Swedbank Access Globa. Lycka till.

Mvh. Jack

Håller med…håll inte på och trixa själv. En billig globalfond är din bästa vän!

Tummen upp!

Placera 100% i en billig global indexfond.

Swedbank Access Global
LF Global Indexnära
SPP Aktiefond Global
Avanza Global
SEB Etisk Global Indexfond
Nordea Global indexfond
DNB Global Indeks (eller vad den heter)
Danske Invest Global Indexfond

20 år är oceaner av tid. Inga räntepapper, bara aktier.

Ta någon av dessa ovan. Kan du välja flera olika, ta den som är billigast.

Jag förstår att jag antagligen får ut mest av det. Men de här portföljerna då, är de mer för kortsparande eller fegisar. ? Jag känner mig lite feg. Vill ju kunna leva som pensionär och inte bli av med allt. ?

Tumregeln är 10% aktier för varje år man kan låta pengarna vara ifred. Så nu är det 90-100% aktier som gäller. Om du är den försiktiga typen och vill börja trappa ner andelen aktier gradvis när pensionsåldern börjar närma sig kan du gärna återkomma om 10 år. Tills det finns det ingenting att oroa sig för.

På 20 års sikt så kör 100% global. Är det i en tjänstepension, eller en ren privat pensionsförsäkring? Eller är det bara ett ISK som du tänkt använda vid pension?

Det är ett pensionssparkonto där jag sparade tidigare. Jag gör så att jag placerar i global fond som ni tipsade om eftersom jag inte får använda dem förrän om 20 år.
Sedan börjar jag spara i ett isk konto på avanza som en av portföljerna. Vilken tycker ni?
Börjar fundera på Lysa också.
Ska jag koncentrera mig på ett ställe?

Hej.
På avanza är det Avanza Global 0.10% i avg som gäller. Varför betala på Lysa 0.40% i avg församma sak när det är ännu enklare att göra det själv i billigaste Avanza Global!
Mvh. Jack