Konjunktursläget

Hej!

Jag är en juriststudent som under några år gjort några bra affärer på börsen och förfogar över en del kapital som jag delvis skulle vilja investera i en utdelningsportfölj, som jag även kommer börja månadsspara i. I utdelningsportföljen skulle jag ha främst ha tyngdpunkt på investmentbolag.

Min fråga är om man ska avvakta med en initial investering sett till konjunktursläget, jag tänker främst på bostadsmarknadens utveckling och hur det kan komma att påverka börsen. Även om jag hade tänkt att bryta upp den större investeringen i fyra separata tillfällen under ett år så funderar jag på om det är bättre att hålla sig likvid och avvakta?

Jag undrar även vad du tror om spelbranschens utveckling och om en sådan aktie skulle kunna passa in i en långsiktig portfölj?

 

Tack på förhand!

Tror du på försämrad konjunktur håll dig utanför, om inte, investera.
Spelbransch som kasino/betting eller gaming? Tror ingetdera är någon dålig investering sett över tid, men vilket bolag? Gäller som du säkert vet att välja rätt, och vilket är det?!

Hej!

Jan som har denna blogg förespråkar att inte försöka timea marknaden genom att “gå in vid rätt tillfälle”, sedan är det självfallet ditt eget beslut i slutändan.


Hälsningar
Elin

Visst finns det signaler om att högkonjunkturen mattas för den här gången, både i Sverige och globalt. Men som ovan påpekar är det oerhört svårt att lyckas pricka in botten för en stor investering.

Bostadsmarknaden påverkar ju i värsta fall svenska börsen, men hoppas du funderar på att sprida riskerna över världen iaf en del.