Köpa ETFS Physical Gold (GZUR resp VZLD) nu?

Har sålt av fonder och aktier och börjat ombalansera mot en Rikatillsammansportfölj. Guldet står väldigt högt. Köpte guldrelaterat för 3 månader (har 7 % guldrelaterat men borde ha 25 %) men borde köpa mer guldrelaterat. Guldet står högt. Törs man kliva in för att nå runt 25 % guldrelaterat i nuvarande läge?

@Björn: Det kan ju endast du själv svara på. Guld har ju fått sig ett uppsving den senaste tiden men en del hävdar ju att det är just billigt idag. Facit kommer finnas tillgängligt i framtiden. Guld är nog en bra tillgång att ha i en permanentportfölj som du vill styra om till då det tenderar att reagera i motsatt riktning mot aktier. Jag har haft min RT portfölj i några månader nu och det känns än så länge skönt med små rörelser jämfört med börsen i övrigt. Jag tänker att faller guldet så har det väl att göra med att aktier går oerhört bra och då är det ju bra att man har båda delarna i en permanentportfölj.

Hej Björn!

Jag tycker att du bör börja med att göra en strategi där du själv bestämmer hur mycket guld du vill ha i din portfölj, när du väl har en strategi och följer den så spelar det ingen roll hur mycket en av tillgångarna har gått upp utan du ska då äga den förutbestämda mängden av din portfölj.

När du väl följer strategin så kommer du inte behöva ta beslut som dessa, så jag skulle säga att har du bestämt dig för 25% guld, kör på!