Köpa minifuture

Jag har läst på lite om minifutures och provahandlat lite för skojjs skull. Allt man läser är dock bara generell basicinfo vilket inte är några konstigheter…

 

En sak jag inte förstår riktigt är följande.

Idag så tänkte jag köpa en OMX30 lång på morgonkvisten och klicka in på MINI OMX AVA 47.

Fösta kvarten dock så gick det inte att handla och vips va ju hela vitsen med tron att börsen skulle gå upp idag över. Andra Långa minifutures drog däremot igång… finns ju massor med varianter

Igår gjorde ja motsvarande fast gick kort och då va det inga problem att handla 09:00:20 typ…

Hur ska man förstå sig på hur detta funkar??

Hej Johan!

Minifutures är lite lurigt då det är en MM (Market maker) som ställer ut priser, dessa brukar ta en liten stund efter öppning på sig innan dom ställer ut. Detta för att inte hamna fel i priser mm.

Om börsen är jättevolatil eller något är konstigt med priserna i t.ex en aktie (som också kan handlas som minifutures) så kan MM vänta med att ställa ut för att det är för riskabelt.

Tyvärr en negativ sak med minifutures, men dom är ändå bäst om man kollar på kostnader och att ingen urholkningseffekt finns.

Om du vill snabbt handla index så rekommenderar jag att kolla upp CFDs på IG eller CMC, du kan även kolla upp att handla terminer på Avanza eller Nordnet.

Hoppas detta hjälper dig lite!