Månad/Kvartals spara i Rikatillsammans-portföljen?

Hej,

Hur bär man lämpligast åt för att spara kontinuerligt i rikatillsammans-portföljen? Det är en del olika etf:er och fonder. Det krävs väl en del kapital för att kunna placera varje månad i dessa. För att få rätt balansering.

Hur är lämpligast att göra egentligen, eller om det ens är möjligt. Eller måste det skötas manuellt varje månad/kvartal kanske?

 

/Daniel

Hej, jag har gjort en förenklad version av RikaTillsammans-portföljen. Jag började med en större insättning och köpte enligt önskad fördelning. Sedan månadsspara jag varje månad men köper då endast fonder för att inte courtaget ska springa iväg. Sedan är planen att jag omfördelar en gång per år.

 

Hur du vill göra beror mycket på hur stor summa du månadssparar och vad du känner dig bekvämaste med.

Hej Daniel!

Som Jonatan är inne på så kan man göra sin egen modell för att månadsspara, sedan ombalansera för att kunna köpa dom tillgångsslagen som är lite dyrare.

RT-portföljen är inte riktigt utformad för att månadsspara i tyvärr, många tillgångsslag som är dyra (courtage mm) att köpa (passar därför bättre för större summor) och även som du har märkt så kan man inte köpa för små summor i vissa av tillgångsslagen. Dessa två ankledningar gör det just svårt med månadssparandet.

Om du vill köra på med RT-portföljen så blir det väl något liknande som Jonatan kör på som du får göra!

Jag månadssparar i Pacific precious och efter 3-6 månader köper jag ETFS Physical swiss gold för det jag sparat ihop + den månadens guldspar.

Samma sak gör jag med AMF Räntefond Mix, månadssparar i den och köper sen i de olika ETFerna.