RT-portfölj. Hur stor summa pengar?

Hej,

 

Sparar i dagsläget 2500kr i 100% aktiefonder. Pengarna dras via autogiro och resten sköter sig själv.

Har dock alltid varit fascinerad över rt-portföljen. Min fråga är då: vad är minsta beloppet man behöver för att komma igång med rt-portföljen och går det att månadsspara eller fördelar man sina insättningar under året?

Tack.

Hej!

Tyvärr är det så att RT-portföljen passar bäst för lite större summor, detta eftersom flera av dess innehav är väldigt dyra att få exponering mot och då minskar man kostnaden genom att göra lite större köp.

Så RT-portföljen passar inte jättebra för månadssparande, om inte ens månadssparande är över 100 000kr, tror att det är där Jan har sagt att gränsen ligger någonstans. Kan även ha varit 200 000kr.

Vad är tanken med att du vill komma igång med just denna portföljen, vilken tidshorisont är det sparandet på och vad vill du göra med dom pengar? Är det för att få dom att växa eller vill du ha en RT-portfölj för att bevara ett värde?

Hej,

Det var rikatillsammans som fick mig att sätta igång mitt sparande för två år sedan. Började spara januari 2017 och avsätter 2 500 kronor/månad.

Är 27 år och räknar ha mina pengar på börsen i åtminstone 40 år.

Har alltid varit fascinerad av just RT-portföljen då den presterar oavsett börsväder.

Sparar i 100% aktiefonder, och med tanken på sparhorisonten känns det mest logiskt just nu. Har dock enbart varit med om uppgångar på börsen och aldrig varit med om ett riktigt ras.

Börsen börjar skaka lite nu och man börjar såklart undra hur man på bästa möjliga sätt kan säkra sina insättningar.

Nybörjarportföljen är inget alternativ, den rasade trots allt -20% under finanskrisen. Letar alltså helt enkelt efter en allväderportfölj.

Hade det funnits en RT-fond hade jag satt in alla mina pengar där direkt på en gång.

Kort och gott kan man väl sammanfatta såhär: jag vill ha tillväxt men samtidigt vill man givetvis säkra sina insättningar mot ett eventuellt ras.

Svårt att få en bra avkastning utan att ta risker.

I teorin så ska RT-portföljen gå bra i alla väder, så då kanske det är den du ska satsa på ändå, däremot så passar den inte så bra för månadssparande.

Om du däremot ska ha pengarna på börsen i 40år, då tycker jag absolut att du bör ha 100% aktiefonder.