RT portfölj i "withdrawal phase"

Hej!
Tänk er följande scenario:

Man har ackumulerat under många år och nu vill man njuta av sina tillgångar och sluta arbeta. Jag har alltid tänkt på att RT portföljen är väldigt bra för att bevara kapitalet och följa 4%-regeln (FIRE).
Jag ser nu att man rekommenderar att pengarna på bankkonto ska stå för den 25% delen som ska skydda vid recession.

Om man har t.ex 4 miljoner SEK (för att göra det lätt) innebär detta att man kommer ha 1 mSEK likvid på ett bankkonto, som högst kommer ha 0,7% ränta (Sparkonto+). Med tanke på att de pengarna ska räcka i 40-50 år, är det här verkligen den bästa strategin? Kommer då inte inflationen slå väldigt hårt under så många år så att man tappar mycket värde i den här delen?

Tack för era synpunkter!

Det brukar nämnas 4-10 år gällande rikatillsammansportföljen.

Gällande hur du väljer att göra med korträntedelen är helt upp till dig, Jan rekomenderar att man kör den på kontant alternativt sparkonto med ränta, detta är även i linje med orginalportföljen som Harry Browne satte upp för en massa år sedan.

Personligen har jag inte balanserat om min till att inte ha korta räntor ännu, känner mig inte “redo” att ta steget mot räntekonto/kontanter på den delen helt enkelt, jag förstår resonemanget med att inte lägga alla ägg i samma korg dock.

Min korträntedel består av 20% Spiltan Kortränta och 5% SPDR Bloomberg Barclays 1-3 Month T-Bill UCITS ETF (acc). Kanske inte är vetenskap bakom valet att ha kvar det så, borde nog blicka lite åt att dela upp Spiltan till någon Europeisk räntedel.

Värt att tillägga är att min tidshorizont är lång, säg 10-20 år och därmed är jag inte så orolig över den 25% delen just nu.