RT portföljen: Ombalansering och Månadssparande

Hej,

Nu har jag fått tummen ur och investerat ca. 20% av mitt sparande enligt RT portföljen. Det tog emot lite eftersom det handlar om större summor men nu är det gjort.

Har dock lite frågor om hanteringen av portföljen:

(1): Hur ska man tänka när det gäller ombalanseringen? Jag har för mig att Jan skrivit att man ska balansera om ifall en tillgångsdel avviker med mer än ca. 15% mot ett annat, men vad gäller inom tillgångsslagen? Ponera att Sverigeindex helt plötsligt är den största fonden inom AKTIE delen? Ska man även balansera om inom tillgångsdelarna?

(2): När jag lade upp portföljen var det inga större bekymmer att köpa in mig med några hundra tusen men efteråt tänkte jag på att en av ETFerna jag köpte kostar runt 4500-5000 kr och ska utgöra ca. 5% av portföljens värde. Hur gör ni som sparar enligt RT portföljen? Då kan man alltså inte köpa en ny omgång förrän man har 100 000 kr att lägga i?

(3): Tanken är att jag ska ha ca. 75% av mitt sparande i RT portföljen men med tanke på att SEK är en högvolatil valuta och mer än 50% av portföljen handlas i EUR bör man i så fall spara in återstående belopp i 100 000 kr per gång eller ska jag bara köpa för ytterligare 1,1 miljoner kr i ett svep?

(4): Kan ETFer som “xTrackers Eurozone Government Bond 25+” bli hur dyra som helst eller finns det en gräns för när man splitar på aktierna för att göra månadssparande mer tillgängligt för dom med mindre sparbelopp?