Månadsspara ETF-er

Hej,

Stämmer det att de flesta ETF-er som ingår i RikaTillsammans-portföljen inte kan inkluderas i månadsspar på Nordnet utan endast köpas manuellt? Om jag manuellt sätter in pengar varje månad blir ju courtaget en stor del av hela månadsinsättningen. Hur månadssparar folk i RikaTillsammans-portföljen?

 

MVH

Fredrik

Hej Fredrik!

ETF:er går endast att köpa manuellt över börsen, går alltså inte att månadsspara automatiskt i.

Om man ska månadsspara i Rikatillsammans-portföljen så får man då tyvärr gå in och köpa ETF:erna manuellt varje månad. Så det går tyvärr inte att undgå courtage i den portföljen, det är en anledning varför Jan förespråkar att man behöver en större summa för denna portföljen då kostnaderna för att köpa kan bli en ganska stor del om du köper för mindre summor.

1 gillning

Ok, då vet jag! Tack för snabbt svar!

Hej,

Det här stämmer väl inte? På Nordnet kan man månadsspara courtagefritt i ETF:er.

1 gillning

Nordnet erbjuder detta (dock väldigt begränsat urval ETFs (https://www.nordnet.se/se/kampanjer/etf-manadsspar)

1 gillning

Om man bara vill ha billiga indexfonder så är väl t.ex. XACT Norden ett billigare alternativ till andra vanliga indexfonder? https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16100723-xact-norden-ucits

Varför skulle man välja den etf Norden på Nordnet när det finns gratis fonder på Nordnet? Finns ingen anlädning betala 0.15% i avg för etf. Mycket smidigare spara i gratis indexfonder.:+1:. Nordnet indexfond Danmark kostar 0.20% i avg.