Månadsspara i annan globalfond

Hej!

Jag har sedan tidigare månadssparat i DNB Global Indeks och har mina funderingar på att behålla den men fortsätta att månadsspara i Avanza Global istället pga billigare avgift. De är väl snarlika i innehåll att det borde vara en bra idé?

Jag tror de är ganska likvärdiga. Avanza Global har väl inte funnits i ett år ännu. Den fyller väl ett år nu snart. Så om du väntar lite kan du jämföra fondernas avkastning över ett år. Det som brukar skilja mellan globala indexfonder brukar vara antalet bolag de investerar i, avgiften, samt om de investerar i Östeuropa och Latinamerika eller ej. Du kan ju mejla Avanza om du vill kolla lite extra.

Hej!

Du skulle även kunna flytta över till innehav i DNB Global Indeks, dela upp det på ett flertal tillfällen så kommer det knapp att påverka avkastningen.
Finns ju en bra funktion som heter “Byt”, väldigt enkelt att göra det via denna.

Jag rekommenderar att du behåller DNB men låter nya insättningar gå in i Avanza Global.

Ett byte tar ungefär en vecka, man undrar varför men Avanza Global tar flera dagar att handla och DNB tar ju också nån dag eller kanske två. Så om du har otur med tajmingen (det hände mig…) så tappar du några procent i värde och det kommer ta många år innan den lägre avgiften i Avanza fonden “kommer ikapp”.

Visst, du kan ha tur på andra hållet också. Men sån tur har man ju aldrig :slight_smile:

MVH Kalle