MyWorld

Hej!

Jag undrar om myWorld som äger Lyconet och Cashbackworld är ett myramidspel eller ett MLM. Man kan investera pengar vilket går till att bygga upp företaget, pengarna går även till marknadsföring och har tex sin logga på Formel 1-bolag och fotbollslag som Rapid Wien. Du tjänar pengar på om någon investerar (dock tjänar du inte speciellt mycket), du tjänar pengar på om du ansluter företag och folk går och handlar där och du tjänar även pengar på när dina kunder handlar. Pengarna man tjänar på kunders köp kommer från företagen de handlar hos, alltså de betalar en viss procent av varje köp till kunden, dig som skrivit in kunde samt MyWorld. Anser du att det är lagligt?

Om du frågar därför att du funderar på att Investera, då tycker jag att du ska läsa på innan. Företaget har bytt namn många gånger (Lyoness, Lyconet, Cashback world, my world…) oftast efter att olika länders högsta domstolar (Österrike, Italien…) har stämplat dem som pyramidspel.

https://behindmlm.com/companies/lyoness/lyoness-a-pyramid-scheme-in-italy-fined-3-2-million-euro/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lyoness

 

 

 

Nej jag har investerat men vill ångra det då jag anser att jag inte fått rätt uppgifter när jag investerat

Robin, bekm.eu och fromhold.net är två advokatfirmor som har specialiserat sig på att hjälpa lyoness offer.
Spar all dokumenation, kontakta någon av dom och vad du än gör så gå inte med på en uppgörelse direkt med lyoness. Dom kommer med stor sannolikhet att erbjuda dej hälften av pengarna tillbaka men med en yppandeförbud klausul där du kan bli skyld enorma summor om du pratar om dom.