Starta företag utan kapital....alternativt sälja något som man själv inte tillverkat

Hej.

Efter att ha lyssnat på klippet från 30 juli, Frågor och svar om ekonomi, blev jag nyfiken på att höra din åsikt om Nätverksbranschen. Mot slutet av videon pratade du om försäljning, hur du ändrat uppfattning över detta under åren.

Vi som håller på med Network marketing kämpar dagligen mot liknande åsikter, att vi skulle “kränga” skräp, luras, mm. Man får ofta höra orden “scam” och “pyramid”. Folk har förutfattade meningar om något de faktiskt inte vet något om. Jag frågar om de känner till företag som Mary Kaye och Tupperware, jo det är ju bekant i de flesta fall, och - jo det är ju bra företag som funnits i evigheter. … men JAG skulle aldrig våga försöka sälja … osv.

Men, för oss som håller på tycker det är ett utmärkt sätt att “sälja” produkter som vi inte själv har tillverkat, och som finns tillgängliga omgående, inte 6 månader senare. Man behöver inget AB.

Hur ska vi som är seriösa och jobbar som representanter för seriösa företag lyckas öppna ögonen på svenskarna? I många stora länder, USA och Asien främst, är detta företagande väldigt vanligt, och kommer bli ännu mer vanligt eftersom fysiska butiker allt fortare försvinner nu när vi allt fortare går över till online-försäljning och direktförsäljning, samt affiliate.

Vilken är din åsikt om den utvecklingen och den typen av företagande?

Jag arbetar med ett företag inom resebranschen, pga mitt intresse för resor, och jag ser detta som min Pensionsplan.

 

Mvh, E L

 

 

Hej!

Jan har skrivit ett inlägg om MLM och sin syn på det tidigare, här har vi det:

Hälsningar
Elin