Pension: Avanza Auto eller Global indexfond

Hej alla.
Dags att starta pensionssparande på Avanza. Har läst mycket på bloggen och försökt sortera ut det jag tycker känns rätt för mig och har kommit fram till följande:

-Avanza Auto 6

-Global indexfond 80%, och fylla ut med 20% Spiltan Investmentbolag alt. 10/10 Tillväxt/Sverige

Alla har vi olika erfarenheter och åsikter så ge gärna din synpunkt på alternativen.

Trevlig helg!

Kan tillägga att det gäller 35+ år framåt.

//Carl

Det är väl alla bra alternativ tycker jag.

Auto 6 är inte så tokig men många tycker den är lite dyr. Väl diversifierad…

Avanza Global är omtyckt och har “superränta” om du är intresserad av belåning. Inte så dumt när vi pratat om en så lång sparhorsiont.

 

Lycka till

Hej Carl!

Som Kalle2 har nämnt så är Avanza Auto 6 lite dyr, om du själv orkar att göra en egen portfölj och ombalansera varje år så ser jag ingen anledning att inte ha en globalfond.

Om du känner att du inte vill lägga ned så mycket tid på ditt sparande så finns även Lysa som är en väldigt förmånlig fondrobot!

Personligen tycker jag det viktigaste är att man kommer igång. Du får ställa dig frågan om du kommer pilla på portföljen nån gång om året i +20 års tid eller om det är värt avgiften på Avanza auto att ombalanseringar sköts automatiskt men till en något högre prislapp.

Själv har jag valt Auto till samtliga portföljer, korta som långa. Anledningen är att jag många gånger vill in och peta själv och det resulterar sällan i något gott. Här får dom jobba ostört och jag vet att nån annan ser över den. Jag sover gott om natten och det är så det ska kännas, inte att andra gnäller om att man ska ha den fonden till höger men inte den fonden till vänster pga diverse faktorer. Avgifterna är på en rimlig nivå!

Kör hårt!

Här har du lite läsning.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.smaspararguiden.se/blogg/avanza-auto-helt-automatisk-helt-onodig/&ved=2ahUKEwir-qzSuoHnAhVp-ioKHS7ACJkQFjAAegQIBxAF&usg=AOvVaw0UBbR_KwKWomwPAvcd8CDX

Mvh. Jack