Skatt på försäljning på nordnet

Hej!

 

Jag har sålt en av mina portföljer som låg på ett ISK konto förde över pengarna till min bank återinvesterade I LYSA. Kommer jag få betala skatt på den försäljningen? Man betalar väl skatt hela tiden i ett ISK konto eller? Sen när man säljer och tar utt så är det skattat o klart? Väldigt tacksam för svar

Hej! Det stämmer att det inte blir någon extra skatt vid försäljning och uttag. Däremot får du betala skatt vid insättning till ISK, dvs insättningen på Lysa.

Du kan Googla på ISK + skatt om du vill ha detaljerna.

Det finns inga avgifter eller skatt vid försäljning eller uttag från ett ISK konto.

Man betalar skatt för värdet och insättningar på ett ISK. Skatten dras vanligtvis automatiskt från bankkontot (inte från ett ISK konto) och det sker en gång per år. Alltså vid försäljning är den skatten ännu inte betald.

Fond- och årsavgifter däremot dras av kontinuerligt på daglig basis, så de avgifter är redan avdragna vid försäljning.

Tale, schablonskatten för värdet på ett ISK läggs till på ens deklaration. Det dras inga pengar på något konto alls.

Sorry, jag hade fel. Schablonskatten för ISK ingår i den årliga skatten som man ser på deklarationen. Och den skatten är redan indragen innan pengarna trillar in på mitt lönekonto.

Men min restskatt består av en stor del av skatten till ISK, och eftersom den betalas inte automatiskt brukar jag swisha den på en gång från mitt bankkonto.

Hoppas det blev rätt nu. :slight_smile:

Ränta på sparkonto och källskatt från utländska aktier dras automatiskt av banken.