Strategi för placering av månadssparande

Hej! För lite mer än ett år sedan började jag månadsspara på ett ISK, pengar som jag investerar i utdelningsaktier. Syftet är pensionssparande. Vid det här laget har jag 13 olika aktier och en fond. Nu undrar jag hur andra månadssparare/utdelningsinvesterare resonerar varje månad när pengarna ska placeras.Första året var det enkelt, jag försökte köpa aktier så att jag får utdelningar varje månad. Men när man inte vill utöka mängden olika aktier så mycket mer, hur gör man då? Merparten av aktierna har haft en positiv utveckling, i flera fall riktigt bra. Blir det inte bakvänt att “fylla på” i aktier som nu är ganska dyra? Jag har försökt ha som princip att främst fylla på i aktier som för tillfället är lite svagare. Hur gör ni?

Hej!

Bara för att en aktie kostar mer nu än för ett år sedan, så betyder inte det att dom är “dyra”.
Vad är det som bestämmer att ett investmentbolag är dyrt? Jo om substansvärdet är högre än genomsnittliga substansvärdet historiskt, så kolla på det om du vill se om dom verkar dyra eller ej.

Men om du kör på månadssparande så är det bara att fortsätta köpa varje månad, då kommer du att få fler aktier och en snittkurs eftersom du köper när det är “billigt” och när de är “dyrt”.

Jag köper varje månad och tänker fortsätta göra det.

Hej och tack för svar! När jag säger “dyr” så menar jag att de ligger på eller nära toppnotering med ett perspektiv på några år tillbaka.
Jag är ju egentligen med på tanken med sparande i utdelningsaktier, att man inte ska stirra sig blind på kursen utan tänka långsiktigt. Samtidigt är det svårt att inte också försöka optimera utvecklingen på själva portföljen, eller är jag ensam om att känna så?
Jag var mest nyfiken på om folk har tumregler kring detta. Jag köper också varje månad och har pendlat mellan att köpa aktier i nya (för mig) företag och att fylla på i aktier som står jämförelsevis lågt.

Det är väl ändå förväntat att företag med tillväxt ska fortsätta träffa toppnoteringar om och om igen? Det är ju det vi menar med ränta-på-ränta. Om du fortfarande tror på ett företg så kan du fortsätta investera i det.