Arv på 150 000kr - Ska jag sätta in allt på en gång eller vänta?

Hej Jan

Jag är 25 år, och har sedan lite drygt 6 månader ett fondsparande på 400 000kr hos Avanza som är byggd på nybörjarportföljen.

Jag har en ganska lång tidshorisont i vart fall 10 år, men säkert längre för mitt sparande och jag har ett separat målsparande, så portföljen ska bara användas långsiktigt.

Jag kommer snart få ett arv på ca 150 000kr. Skulle du rekommendera att jag sätter in allt på en gång i min portfölj eller kan det vara en ide att vänta?

Jag har hört från flera att det är bra att ha lite extra pengar på lager, för att kunna lägga in om marknaden skulle få en plötslig oväntad nergång. Hur ser du på det?

Mvh

Felix Westphal

Hej!

Jan har skrivit ett blogginlägg om just detta, vad som egentligen är mest gynnsamt. Överlag är det svårt att försöka timea marknaden vid precis rätt tillfälle (nedgång) etc. Utifrån inlägget jag länkar kommer man i stora drag fram till detta: Det är oftast mest gynnsamt att sätta in en större klumpsumma men det kan kännas lättare psykologiskt att sprida ut det över en period. Tipsar om att du läser inlägget och bildar din egen åsikt!

Vänligen

Elin

Tusen tack för bra svar Elin! :slight_smile: