Barnspar

Hallå!
Jag är 26 år och väntar barn om en månad. Jag har mitt pensionssparande på LYSA, men funderar om det verkligen är det bästa? Vad tycker ni om Lysa?

Jag går i tankarna om jag ska starta ett nytt sparande åt mitt på barn på antingen LYSA eller om jag ska månadsspara på AVANZA enligt portföljen nedan:

Länsförsäkringar Global indexnära - 65%

Länsförsäkringar Tillväxtmrkd idxnära - 12,5%

SPP Aktiefond Global A - 12,5%

AMF Räntefond Mix - 10%
Tycker ni att detta ser bra ut eller skulle ni vilja ändra på något?

Lysa är bekvämt eftersom ombalanseringen sker automatiskt men du vet inte riktigt vilka fonder du får. Ombalanseringen görs ju för att man vill dels återställa risknivån / minska risken i sin portfölj och dels tvinga sig att köpa billigt och sälja dyrt.

Kör du på Avanza behöver du visserligen ombalansera ca en gång per år men du har ju mycket friare händer att skapa en portfölj du är nöjd med.

Jag tycker att din portfölj ser helt ok ut!

Hej Ludde!

Utöver ovanstående de så hade jag bytt ut SPP Global till en Sverigefond, t.ex SEB Sverige Indexfond eller Spiltan Aktiefond Investmentbolag.

Jag håller med Robin om fördelningen.

LYSA verkar bekvämt. Det är en liten ökad kostnad för att slippa sköta om det själv.

Jag brukar rekommendera fondrobot till de som inte är så intresserade. Om man tycker det är krångligt, inte är så bra på matte och Excel, så ska man upp i väldigt stort kapital för att det inte ska vara värt dem extra kostnaden.

Jag har valt att sköta det själv av två anledningar. Dels för att jag tycker det är kul och dels för att jag vill ha med guld i min tillgångsfördelning.