Dataspels/tech portfölj till son

Hej!

Jag vill ge min son en dataspelsportfölj / teknik i födelsedagspresent. Alltså en liten start.

Vilka aktier och fonder skulle ni välja?

Jag sparar i globala barnportföljen till honom, så detta är en krydda, ett komplement.

Jag tänkte bland annat ta paradox.

Tips tas tacksamt emot!

 

Kul att du introducerar sparande och investeringar för din son! Jag planerar att göra samma sak men mina barn är lite små ännu.

Jag förstår detta som att du vill väcka intresse snarare än maximera vinst? I så fall skulle jag rekommendera att sätta dig med din son och prata om vilka företag han är intresserad av och investera små belopp i dem. Och samtidigt med det prata långsiktiga strategier, visa barnportföljens logik etc.

Att göra pengar på just spelaktier är inte superenkelt (enskilda aktier är sällan det, och spel är en svängig marknad). Jag arbetar på Paradox Interactive, och är rätt insatt i spelvärlden men investerar inte i den - utöver Paradox då, som jag kan väl (eller inbillar mig att jag förstår mig på, framtiden får utvisa om Paradox är en bra investering). Jag investerar annars i svenska investmentbolag samt indexfonder med låg kostnad.

Vi har en investeringsklubb på Paradox och andra där tittar på THQ Nordic och G5, båda publishers (Paradox är både en developer och publisher). Jag kan inte mycket om dem men om du verkligen vill ha gamingaktier så kanske du kan börja titta där. Min gissning är dock att din son nog är mest intresserad av de företag som gör spelen han själv gillar att spela! Det låter som en väg framåt, att börja med motivationen och sedan fylla på med kunskap när du fångat hans intresse.