Elbilskalkyl

Hej. Har en förfrågan till er excelkunniga här inne.

jag letar efter en kalkyl där man kan knappa in inköpspris, ränta, kontantinsats hur många mil man kör, elpris/mil, bränslepris mm.

tänker att det hade vart intressant att få fram ett resultat på när man är breakeven då elbil oftast är dyrare i inköpspris och antal mil per år har ju stor påverkan på när man ev kommer undan billigare med en elbil.

I all välmening: Lär dig skapa det själv.

Svårigheten i din frågeställning ligger inte i Excel. De funktioner som krävs är väldigt enkla och jag är övertygad om att du klarar av att lära dig behärska dem på mindre än 2h även om du är helt oerfaren.

Även om nån skulle ge dig ett färdigt kalkylark så skulle du förmodligen ha intresse av att kunna justera beräkningarna och lägga till nya faktorer som passar din situation och de politiska subventioner som kommer och går.

Att du ställer en sån här fråga tyder på att du kommer vara intresserad av att ta fram liknande kalkyler i framtiden. Lägg en kväll på att lära dig det allra mest grundläggande funktionerna i Excel. Det är en investering som lönar sig mer än elbil i dagsläget!

Kanske kan denna sidan vara till hjälp för dig:

www.teslakalkylen.com