Flytta aktier?

Hej,Jag har fått aktier i det företag som jag jobbar i. Dessa ligger i en aktiefond i Nordnet. Jag har mitt övriga sparande i Avanza.Bör jag flytta pengarna från ett AF-konto till ett ISK konto? Vad blir mest ekonomiskt fördelaktigt?Skulle bli såå tacksam för svar då jag är nybörjare på aktier.

Hej,

Jag har precis börjat intressera mig för aktier och skulle behöva lite hjälp.

Jag har sedan 2012 sparat 2000kr i månaden till mina två barn i ett AF - konto som står på mig men jag har namngett kontot efter barnen. Jag har också satt in ett par en gångssummor som jag tidigare sparat till dem på ett bankkonto. När jag började sparande så tänkte jag inte så mycket på vilket konto jag valde men har nu förstått att jag borde valt tex ISK och namngett kontot efter barnen. Vill inte att pengarna ska bli deras vid 18årsdagen.

Pengarna är sparade i Avanza Zero och har växt m 34 %.

Frågan som jag har är bör jag sluta månadsspara i AF-fonden och starta sparande i Avanza Zero i ISK istället? Jag borde väl också spara i lite andra fonder och aktier? Det är sparande på ca. 8-10 års sikt.

Jag har också en 4-åring som jag sparar till men hennes Avanza fond har växt med 10 % på 3 år. Hon har dock en engångssumma på 20 000kr som vi också bör investera.

Vore jättetacksam för lite hjälp och guidening.

Tack för en toppenhemsida.

 

 

 

Hej Elle!

Ett sparande till barn passar bäst i en Kapitalförsäkring med barnet som förmånstagare, läs gärna om för- och nackdelarna via denna länken!

Angående vilka fonder som är bra i ett så långsiktigt sparande så skulle jag säga att artikeln om ”Globalabarnportföljen” passar perfekt.

Läs gärna dessa två artiklar och återkom med fler frågor om det skulle dyka upp!

Hej Elle!

Skulle absolut säga att det är värt att ha aktierna på ett ISK istället för en depå, läs denna artikeln som Jan har gjort angående detta ämne!