Flytta gammalt avdragsgillt pensionsspar

Hej

Jag är 35 år och har ett litet pensionsspar i Swedbank som jag slutade betala in till när man inte längre fick göra avdrag för detta (värdepapper som catella reavinst och Robur som jag känner att jag har noll koll på) Det är ca 30 000:- som jag funderar på att flytta till Nordnet och investera enligt globala barnportföljen. Men om jag tar ut dem nu så måste jag ju skatta för dem innan jag kan investera dem i någonting. Är det värt att göra det eller är det lika bara låta dem vara där de är tills jag går i pension och starta från noll med någon annan portfölj? Jag har för tillfället inte möjlighet att spara mer än ca 300:-/månad.

Jag har precis börjat intressera mig för detta och håller på att läsa på och hade först tänkt dessa 30 000som en bra grund till ett riktigt långsiktigt sparande typ 20-30 år (därav globala barnportföljen)

Du kan byta dina fonder i Swedbank och i princip kopiera Barnportföljen den vägen. Swedbanks indexfonder heter Robur Access och är bland de absolut billigaste på marknaden. Swedbank säljer även Spiltans investmentbolagsfond.