Flytta Kf från SEB till Avanza?

Hej!Jag har haft fonder länge men nyss börjat intressera mig för hur jag kan förbättra mitt sparande lite mer aktivt! Jag har kf till barnen i SEB, den äldsta 9 år och uppe i ca 140k nu. Har läst mkt om avanza och startat eget sparande där nu, men undrar om det är värt att flytta barnens (och kanske ska spara i en och samma till alla 3- trots 8 års åldersskillnad?). Pengarna ska ju ändå jobba i minst 10-15 år till åt den äldsta…!

Ja, det tycker jag. SEB har höga avgifter, 300kr per försäkring + 0,65% av kapitalet, så med tre försäkringar och 140kkr sparat får du betala >1800 kr/år. 1800 kr mer om året till 5% avkastning ger i runda slängar 25000 kr mer efter 10 år.

Jag flyttade nyligen min sons KF från SEB till avanza av samma anledning. Handläggaren på SEB var helt kallsinnig när jag klagade på avgifterna och undrade vad jag fick för de ganska många kronor jag betalade. “Du får rådgivning och tillgång till vårt stora fondtorg” var svaret. När jag påpekade att de inte hört av sig på alla år jag haft försäkringen och att Avanza erbjuder 10 ggr fler fonder utan avgift började hon dilla om massa irrelevanta saker. Jag begärde återköp och avslut av min försäkring omedelbart (görs som säkert meddelande i internetbanken, glöm inte att ange kontonummer där likviden skall sättas in) och fick ut pengarna en dryg vecka senare. Nu sitter de i en lätt modifierad RT barnportfölj på avanza istället.

Du bör inte ha en KF i varken avanza eller Seb då båda dessa aktivt motarbetar ditt sparande genom att låna ut dina aktier till blankning.

Du bär ha en isk där du själv äger aktierna och inte en KF där banken äger aktierna.
Om du ändå tycker att en KF mot förmodan skulle vara något bra när dina aktier används till kursmanipulation så kan du lika gärna välja Nordnet som ger dig en mycket lite del av vinsten när Nordnet lånar ut dina aktier till blankning.

Hej Magnus!

Att säga blankning motarbetar ditt sparande är väl inte helt rätt?

Värden på bolag ska spegla det marknaden tycker att dom är värda, vi behöver därför folk som tycker att aktier är övervärderade samt undervärderade för att få rörelse på börsen. I denna rörelse så kommer marknaden att sätta det rätta värdet, skulle man inte få blanka eller tjäna pengar på något annat sätt än att just köpa aktier och att värdet alltid bara ska gå upp så blir det väl inte heller så bra?

bankerna Är ju bra olika saker Och när det gäller advanza och Nordnet har de låga kostnader . men dom har mindre fonder. … bra fonder finns hoss andra banker.te Nordea Swedbank …

men analysverktyg är väl en och så Länsförsäkringar har hyfsade igentligen är det bara att kolla topp lister. .banker förmåga ändrar sig med tiden

Alla banker skall inte ta betalt av Skolungdom dom skall vara jävligt glada att dom spara några pengar över huvudtaget alla Barn unders 15 skall ha gratis service av vilken Bank det än gäller annars får inte den nya generation barn att spara pengar i Banken
Banker missköter sin sysslor dom kommer att tappa förtroende för Bankerna det bli mer Internet
Sedan kan Bankerna försvinna
Mvh Tro inte på Bankerna dom bara inte talar Sanningen
För oss
Så är det Bankskam
Mvh Hans yngve och Mallika

Vilka fonder har Nordea och Swedbank som inte Avanza och Nordnet inte har? Vilka fonder är bättre hos Nordea och Swedbank? Värkar som du inte har så bra koll på det hela?!
Jack

Det här är ren goja på ren svenska.

Det finns ingen som helst anledning att ha sina sparpengar hos bankerna, de har utan undantag sämre utbud och högre avgifter.