Gemensamt sparande

Min man och jag ska gemensamt spara till ett sommarhus som vi ska bygga om ca 3-5år. Vad rekommenderar du/ni för sparsätt?

Har annars sparande i ISK, ett för framtiden och ett för pensionen var men till detta skulle vi gärna ha något gemensamt.

Jag tycker att sparhorisonten är alldeles för kort för att lägga sparpengarna på börsen; pengar som du/ni villl använda till ett speciellt mål om 3-5 år. Börsen kan krascha/backa rejält och det är ju inte säkert att ni får tillbaka de pengar ni investerat. Banker med pytteliten ränta är inte roligt, det kan jag ha förståelse för men det kan faktiskt inträffa att ni är tvingade till att köpa sommarhuset om 10 år istället för 3-5 år ifall börsen drastiskt faller under er spartid.

Om sommarhus om 3-5 år inte är väldigt viktigt, skulle jag personligen kunna ha en del av pengarna på börsen med brasklappen att jag kanske får köpa sommarhuset flera år senare än beräknat.

Kanske kan ni överväga att ha t ex 25-30% aktiefonder och resten i räntefonder (eller ha dessa på en bank med insättningsgaranti samt får lite högre ränta än storbankerna).