Hexicon på Nasdaq First North

Jag tror stort på dessa och ser stora vinster i att ha flytande vindkraftverk, vad tror ni om Hexicon och deras framtid?

2 gillningar

Bra produkt, men värderingen?!?! Omsättning runt 20 miljoner och värdering över miljarden. :thinking:

Jag har anmält intresse då jag anser att potentialen är enorm.
Hoppas jag får tilldelning! :slightly_smiling_face:
Påminner om Eolus Vind i ett tidigt stadie.

Mvh, Johan

1 gillning

Jag har ansökt om tilldelning!

Tycker produkten ser intressant ut! Osäker på om jag ska ansöka eller inte, och i så fall om jag ska sälja kortsiktigt eller hålla ett tag… Ser intressant ut på sikt.

Ilija Batljan har anmält intresse att teckna sig för 20 procent i Hexicons emission, enligt prospektet.

Finns ju många småsparare på börsen som dyrkar honom och lär ta rygg på honom, blir nog ett bra drag i aktien kortsiktigt iallafall.

Mvh, Johan

1 gillning

Jag har också anmält mig, men med blandade känslor. Potentialen är enorm och vindkraft placeras gärna ute till havs…så varför inte?

1 gillning

Har själv varit i vindkraftsbranchen några år och ser en otrolig potential med FOW och ser definitivt fördelarna med en två-turbinsplattform som vrider sig efter vinden.

Tänk att kunna placera turbinerna längre från land, förenkla tillståndsprocessen genom att slippa invändningar från kustboende. Tänk att kunna öppna upp för bygge platser som nu är för djupa för bottenfixerat, en bråkdel av havsytan skulle täcka hela världens energibehov. Att plattformen vrider sig efter vinden innebär en kraftigt förenklad konstruktion nacelle-torn där yaw borde var överflödigt (antar jag). Två torn sammanlänkade borde också möjliggöra förminskade torn som stödjer varandra.

Förenklad byggproccess där konstruktionen kan byggas på land och bogseras ut skulle göra jack up och extremt dyra kranbåtar överflödiga och kanske täcka upp den dyrare plattformen.

Är tyvärr inte så särskilt insatt i Hexicon som företag men affärsidén är bra. Är priset för aktien rätt? Ingen aning men en del tunga investerare verkar tycka det. Styrelse och ledning verkar också gå in rätt tungt.

Jag går in med en slant och ser vad som händer :slight_smile:

1 gillning

Jag ångrade mig och tar tillbaka mitt intresse. Jag tappade tron efter att ha läst mig in på företaget. Däremot önskar jag dem all lycka, idén är riktigt intressant och teknik är mogen. Men förutsättningarna kunde varit bättre inför en IPO oavsett hur många procent Batljan ämnar att äga.

Är det något särskilt som fått dig att tappa tron?

Affärsvärlden hissade två flagg såg jag. En för hög emissionskostnad på ca 11% och en för att förra VDn (de gjorde nyligen en rockad i företaget) som nu är affärsansvarig hade ett oaktsamt bokföringsbrott och ett par konkurser i bagaget.
Jag måste erkänna att jag var sugen, men mest för möjligheten till hype iom. megatrenden vindkraft och Ilija Batjlan som är någon slags hype själv för småsparare. Så nu lutar jag åt att skippa den här.
Men jag missade både checkin.com och Hemnet, så vad vet jag :sweat_smile:, dock 15% på RevolutionRace imorse :v:

2 gillningar

Jag hade tecknat Hexicons IPO som ska börshandlas imorgon men nu idag hände det något konstigt.

Igår onsdag kl 17:00 utgick anmälningsperioden. Nu idag kom det fram att något har hänt Hexicon som gjorde att de skrev ett tillägg i prospektet. I samband med detta får man också dra tillbaka sin anmälan hos Avanza och alla får till kl.17 idag på sig för att eventuellt göra det. Samtidigt går det inte längre att teckna.

Som jag förstår är anledningen till detta att en av deras patent ifrågasatts nyligen. Enligt Hexicon själva är det ingen fara och kommer de få behålla patentet. Mer finns att läsa på deras webbsida.

… från början var jag redan en aning tveksam till erbjudandet men jag tecknade ändå på ett konto.

Jag hade tänkt köpa kortsiktigt och bara vara med på IPOn. Då man inte ska investera i något man inte förstår backade jag nu ur. Det kan vara så att jag tolkar fel och det kan bli jättevinster imorgon just på grund av detta men jag fegat och kommer inte ta risken. :grimacing:

1 gillning

Jag tänkte först delta med en liten post men efter affärsvärldens flaggor och mer påläsning så valde jag att inte göra det. Denna extra grej gör att det känns bra att jag inte hängde på, dyker kursen kanske jag köper in mig med en liten post som ett förhoppningsbolag.

1 gillning

Ser nu att IPOn övertecknades kraftigt. Nu blir det spännande kl. 9. Då får jag veta om min magkänsla hade rätt eller inte. :slight_smile:

Egentligen spelar det inte så mycket en roll. Det hela blev så komplicerat att jag tycker det blev lite för mycket som en kasino för min smak. Oavsett utfall.

Lycka till alla som fått tilldelning!

1 gillning

Kraftigt övertecknad. Känns standard nu… :sunglasses:

1 gillning

Sökte 3000 fick 1800 aktier, 3kr

Sålde på 3,52kr , mycket nöjd som IPO-debutant :smiley: (farligt)

2 gillningar

Grattis! Det gick ju bra ändå. :partying_face:

Mycket besviken på tilldelningen. Sökte 100k fick 1800. Undra hur dom resonerat kring tilldelningen.

Krängde mina på 3,67. Blev ett helt ok timarvode. :wink:

2 gillningar

Sökte minimum; fick intet :confused: