Hur får man 100 000 kr att puttra på tryggt o säkert

Hej

Jag är inte mycket för stora risker och undrar över hur jag tryggt kan placera 100 000kr så att de går upp låt säga 2-3%. Hellre mindre vinst och tryggt så att säga.

Jag är också en person som tycker det här med ekonomi, ppm, börsen är ganska svårt. Har alltid placerat mina ppm själv med rejäla ras på 2000-talets början men sedan fått till ganska bra uppgångar. Ligger nu på 4,7% i genomsnitt.

Nollräntan på vanligt sparkonto känns frustrerande. Jag har nu satsat 500 000kr i ett nybyggt mindre hus. Min sambo har satsat lika mycket och vi bygger själva för att investera pengarna i något istället för att ha dem på nollräntekonto. Vi har ett annat äldre hus också som vi planerar att hyra ut.

Jag jobbar 80% och sparar 10000kr/månad. Vi har inga lån så vi lever billigt.

De pengar som nu blir över efter husbygget skulle jag vilja se växa lite år för år och för att också spara till pensionen. Jag kommer fortsätta spara 10000kr/månad så länge jag jobbar minst 80%.

Tanken är inte att jobba till 65 år. Möjligtvis 50% men inte heltid. Är 50 år nu.

Kan ni rekommendera någon hyfsat trygg fond?

 

Vill du bara ha 2-3 % och hyffsat tryggt kan jag bara tänka mig någon form av hedgefond, finns massor som bara levererar typ 5% oavsett hur börsen går.

Brummer multi-strategy kostar minst 100k att köpa in sig i. Den hade jag själv stoppat in 100k i om jag ville ha stadig låg utveckling i en fond.

Hej Maria!

Skulle rekommendera dig att kolla på denna artikel om RikaTillsammans-portföljen.
Fördelat över olika tillgångsslag för att minska risken men ändå få avkastning på pengarna.

https://rikatillsammans.se/en-portfolj-for-alla-vader/